• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rope Daddy, najrazmaženiji pas na svetu: Jede meso i povrće, a grčki jogurt mu je svakodnevna poslastica

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iako je najtraženiji pas današnjice i živi kao "bubreg u loju", ovaj ljubimac negovane dlake, poželjnog karaktera i dobrih osobina ipak ima mane, a one se kriju u njegovim borama i genima

  • 0

Ovo je Rope Daddy, čudesno lep pas tipa fransuskog buldoga koji se smatra najvrednijim psom na svetu: njegova trenutna cena je neverovatnih 110.000 evra! Rope je pripadnik francuskih buldoga, a njegov vlasnik mesečno troši 350 evra samo na ishranu psa koja se sastoji od svežeg mesa, povrća, obilja grčkog jogurta i specijalnih dodataka, prenosi Thesun.

Rope Dady ima prelepu pufnastu krem dlaku, svetlucave zlatne oči i velike obraze, ali ono što ga čini posebnim je njegova velika četvrtasta glava i masivno, mišićavo telo. Rope ima velike nabore kože na vrhu nosa i između očiju, ali to nisu nikakve mane ovog psa, već najpoželjnije osobine najtraženije rase kojoj pripada. Rope Daddy je prelep primerak "big rope" francuskog buldoga čiji se uzgoj fokusira na razvijanju istaknutih nabora kože koji podsećaju na konopce i nalaze se duž vrha njegovog nosa, a često poseduje dodatne istaknute nabore na licu.

Rope Daddy postao je zvezda interneta zahvaljujući svom bogatom vlasniku, Kolumbijcu Džulijanu Montoji koji je presrećan što može da se hvali kako je njegov ljubimac razmažen i stalno objavljuje njegove fotografije na Instagram profilu leanbullz_julian koji prati 7.000 ljudi. Svog psa Montoja je nazvao "savršenim Francuzom" i priznao da troši zapanjujuću količinu novca samo na njegovu ishranu koja ga godišnje košta oko 4.000 evra.

Kao i većina mladih pasa, Rope Daddy jede meso i povrće - obično šargarepu - ali ga Džulijan počasti dnevnom činijom grčkog jogurta. Ipak, najviše troši na njegove vitamine i svakodnevne dodatke za poboljšanje zdravlja koji Rope Daddyju daju moćan izgled, sjajnu i meku dlaku, savršeno negovane nokte i čiste, bisernobele zube.

Ovaj tip francuskog buldoga potpuno je drugačiji od običnih francuskih "rođaka": mali i kompaktan, impresivnih mišića, četvrtaste glave i uspravnih ušiju koje se često nazivaju "ušima slepog miša". Impresivniji od njegovog izgleda je izuzetno prijateljski i uravnoteženi temperament koji pokazuje u druženju sa decom i drugim psima. Za razliku od običnog francuskog buldoga, ova rasa ima malo manje zdravstvenih problema.

Džulijan kaže da je ovaj pas razigran, privržen i odan što ga čini idealnim ljubimcem za vlasnike svih uzrasta, a mala veličina mu pomaže da se prilagodi urbanoj sredini.

U selektivnom uzgoju ove rase velika pažnja se poklanja izboru roditelja koji će stvoriti savršeno štene prepoznatljivih debelih bora. Ali, selektivni uzgoj je glavna briga organizacija za brigu o životinjama, kao što je RSPCA koja smatra da je rasa doživela genetsku degradaciju i da se povećao rizik od naslednih bolesti, poput raka i slepila. Rope Daddy navodno ima odlično zdravlje i njegova genetika je, prema rečima vlasnika, "netaknuta".

I pored sjajnih osobina, ovaj tip francuskog buldoga ima niz ozbiljnih zdravstvenih problema, a karakteristične bore su jedan od izvora tegoba. Zbog veličine preklopne kože, prljavština i vlaga se zadržavaju u njoj i izazivaju probleme kao što su dermatitis ili gljivične infekcije. Uši slepih miševa se takođe mogu lako zaraziti patogenima ako se pokvase i ne osuše.

Evo još jednog psa ovog varijeteta francuskog buldoga!

@fbkcofficiel www.fbkc.fr Bouledogue Français Big Rope, littéralement gros plis, nouvelle tendance dans le frenchie exo, enregistrables directement en ligne sur notre site 📨📲 #frenchie #frenchbulldogs #frenchbulldog #frenchiesoftiktok #bigrope #bigropefrenchie #bigropefrenchies #dogs #bouledoguefrançais #bouledogue #pourtoi #foryou ♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ - SoBerBoi

Zbog svog kratkog nosa i ravnog lica ovaj pas je sklon brahiocefaliji, stanju koje ozbiljno utiče na respiratorne organe i izaziva hrkanje i ubrzano disanje. To dovodi do suženja disajnih puteva i pregrevanja, jer se psi hlade dahtanjem, što je u ovom slučaju onemogućeno. Još jedan veliki problem ovog tipa francuskog buldoga je displazija kuka, koja može da uzrokuje artritis i teško hramanje.

Veličina i izgled tela ovih pasa jesu zadivljujući, ali i problematični, jer mogu da dovedu do problema sa kičmom, uključujući oštećenje nerava i paralizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari