• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojka izlegla prepelicu iz jaja kupljenih u prodavnici: Srećno pile stiglo iz supermarketa

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šljunko je petlić koji je rastao u sobi vlasnice Zare Satklif, a ona je nedavno ovom mališanu dovela "harem" kako bi zasnovao sopstvenu porodicu

  • 0
Prepelica Foto: Shutterstock/Kanurism

Trinaestogodišnja devojčica iz Engleske uspela je da iz jajeta, koje je kupila u supermarketu, izlegne prepelicu, a sada se nada da će pomoći ptičici da zasnuje svoju porodicu! Zara Satklif ovo prijateljski raspoloženo pile naziva svojim "najboljim prijateljem" nakon što ga je izlegla iz jajeta koje je kupila u lokalnoj prodavnici, piše Goodnewsnetwork. org.

Zara je mesecima molila svoju majku da isprobaju ovaj neverovatan projekat o kome je čitala na internetu, jer je neki kupac uspeo da uradi isto sa pačjim jajetom.

Gospođa Satklif je pristala i kupila kćerki kutiju prepeličijih jaja "Clarence Court", iako je njen muž smatrao da porodica "ne može imati još neku životinju".

U prodavnici, Zara je mogla da bira između kokošijeg i prepeličijeg jajeta, ali joj se mnogo dopalo to što su prepeličija bila tako majušna i slatka.

Posle tri nedelje grejanja i bdenja nad jajima, Zara je odnela budući prepeličiji podmladak u svoju sobu, u kući u predgrađu Mančestera. Ona kaže da je bilo uzbudljivo, ali i zastrašujuće, jer se stalno pitala da li u nečemu greši. Ona je stalno proveravala jaja, tražeći oplođeno i rekla da misli kako je jedno baš takvo.

Prepelica Foto: Shutterstock//Eric Isselee

Zara je uspela: iz jajeta se izlegao Šljunko, petlić koga je smestila u spavaću sobu, u kutiju sa zaštitnom mrežom, grejačem i lampom. Pile je raslo, a porodica je odlučila da "ode korak dalje": kupili su petliću "harem" od šest ženki prepelica kako bi imao društvo, a možda i zasnovao sopstvenu porodicu.

"Kolekcija" kućnih ljubimaca Satklifovih uključuje psa, tri mačke i dve crvenonoge kornjače, ali je Zarina majka postala veliki zagovornik proširenja prepeličije porodice.

Prepelica Foto: Shutterstock/Halina Valiushka

"One su zaista slatke male ptice koje će sedeti na vlasnikovim kolenima. Ne znam zašto ih ne gaji više ljudi", kaže Kler i dodaje da joj je bilo teško da saopšti vesti svom mužu Sajmonu.

"Ljutito je rekao da nema više životinja, ali oni će ostati sa nama" objasnila je ona.

Nakon što se izlegao u zagrejanoj kutiji, Šljunko je proveo šest nedelja u Zarinoj sobi, gde je rastao i jačao i doživljavao devojku kao svoju majku! Ipak, odlično se snašao u grupi od šest kokica koje žive u kokošinjcu u zadnjem vrtu imanja Satklifovih i povremeno ode da poseti domaćine.

Kler je izjavila da uskoro počinje sezona parenja, te očekuju pravi prepeličiji porodični bum.

Pogledajte divan video o ovoj veseloj družini iz okoline Mančestera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari