• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Arijel, ženka španijela sa šest nogu, uspešno operisana zahvaljujući donacijama iz celog sveta

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas pronađen pre oko pola godine u Velikoj Bitaniji, osim suvišnih nogu, imao je i druge "duple" organe koji su odstranjeni. Operacija je uspešno obavljena, kuca se oporavlja i čeka rehabilitaciju, a potom i udomljenje

  • 0
Španijel Arijel Foto: Facebook/Greenacres Rescue

Pas sa šest nogu pronađen napušten na parkingu prošle jeseni operisan je zahvaljujući podršci dobročinitelja iz celog sveta koji su donirali oko 20. 000 dolara, preneli su BBC i Nypost.

U septembru, tada 11-nedeljna ženka tipa španijela pronađena je u Pembrokširu, okrugu na jugozapadu Velsa: ona bi možda imala istu sudbinu kao hiljade napuštenih pasa da nije bila nesvakidašnja, jer je imala šest nogu.

Ova ženka je dobila ime Arijel, po glavnom liku iz crtanog filma "Mala sirena", jer su joj se suvišne noge spojile u "rep" nalik onom koji imaju sirene.

Španijel Arijel Foto: Facebook/Hospital Langford Vets

Arijel je imala i dodatnu vulvu i jedan bubreg što je zahtevalo složenu hiruršku intervenciju. Operacija je obavljena zahvaljujući prikupljenim sredstvima tokom akcije koju je pokrenuo Greenacres Animal Rescue, gde je Arijel dovedena kada je pronađena. Hirurzi su uspeli da spasu sve njene normalne noge i da izbegnu amputaciju jedne od njih.

"Arijel ima dva kuka na jednoj strani, jer se njena karlica nije pravilno formirala", izjavio je Miki Lolor, osnivač Greenacres Rescue. "Kao rezultat toga, njena normalna zadnja desna noga praktično nije imala mišićni tonus pa je postojala mogućnost da i ona bude amputirana. To se srećom nije dogodilo, jer je nastupilo poboljšanje, a noge su ojačale".

Operativni zahvat je dobro prošao, Arijel se uredno oporavlja i sve je hrabro prihvatila, objavili su na Fejsbuku veterinari iz bolnice za male životinje u Lankfordu.

Kada Arijel bude otpuštena iz bolnice, vratiće se svojoj hraniteljskoj porodici u zapadnom Velsu, gde će biti podvrgnuta fizioterapeutskoj rehabilitaciji pre nego što joj pronađu dom.

"Reakcije na Arijelinu priču, uključujući pozive i mejlove čak iz Australije su neverovatne", rekao je Lolor i dodao da uopšte ne sumnja u skorašnje udomljavanje ove hrabre kuce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari