• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pronađen pas sa šest nogu: Ova napuštena kuca možda će imati drugu šansu za život posle operacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mala ženka španijela Arijel odvedena je u Medivet Pembruk kliniku, a nakon hirurškog pregleda otkriveno je da ima nekoliko urođenih mana

  • 0

Potpuno nesvakidašnje štene tipa španijela nedavno je pronađeno u Velikoj Bitaniji.

Mala ženka, koja je nazvana Arijel, bila bi još jedna u nizu napuštenih ljubimaca da nije mnogo drugačija, jer ima - šest nogu, prenosi Mirror.

Greenacres Rescue centar, spasioci ove male ženke, odneli su je u Medivet's Pembroke kliniku u Fenton Vetsu (Haverfordvest - Vels) gde ju je pregledala dežurna veterinarka Šarlot Bidl.

Nakon pregleda ustanovljeno je da pas, osim šest nogu, ima i druge urođene mane.

Veterinarka Šarlot kaže da Arijel, osim dve dodatne zadnje noge, ima i početak druge vulve i njena karlica nije se pravilno formirala zbog dodatnog zgloba kuka.

Uprkos tome što pas izgleda sasvim zdravo, odlučeno je da bude povrgnut kompletnom pregledu, uz dodatne analize i neophodne rendgenske snimke.

Za 48 sati, koliko je boravila u klinici u društvu drugih pasa, pokazalo se da se plašljiva Arijel sasvim opustila i vrlo brzo dobila je dozvolu da ode u hraniteljski dom.

Prema rečima dr Bidl, osoblje klinike pustilo je Arijel da se smiri nakon svega što je preživela.

Veterinari planiraju da je podvrgnu operaciji uklanjanja suvišnih ekstremiteta, nakon što utvrde kako funkcionišu preostale noge.

Bidl smatra da će maloj Arijel biti potrebno nekoliko operacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari