• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamorčica Vilou, Ginisova rekorderka u preskakanju šipke, uskoro slavi godišnjicu dominacije u ovom "sportu"

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na takmičenju u preskakanju šipke, koje je prošle godine održano u Španiji, ova ženkica "svrgnula" je s trona dotadašnju rekorderku Amerikanku Ebi

  • 0
Hrčak Foto: Guiness World Record/Instagram/willow_and_nugget

Simpatični i druželjubivi kućni ljubimci zamorci nisu životinje koje će se samo vrteti u krug po kavezu i hraniti se slasnim obrocima. Ima i sportski raspoloženih zamoraca, o čemu svedoči jedan zaista izvanredan rezultat koji je uvršćen u Ginisovu knjigu rekorda.

Vilou je ženka zamorca, poznata po tome što je postigla rekordan skok od 24 cm, na Svetskom takmičenju zamoraca u ovoj disciplini.,14. januara 2023. godine.

Vlasnica Vilou Gabrijela Perez igrala se sa svojom kućnom ljubimicom i videla je kako preskače igračku. To je bio "okidač" da otpočne treninge sa Vilou koja se pokazala kao ambiciozna sportistkinja.

Ona je skakala sve više i uskoro je bila spremna za svetsko takmičenje gde je "potukla" dotadašnji svetski rekord od 22 cm koji je držala ženka zamorca Ebi iz SAD.

Vilou za tri dana obeležava godišnjicu svog uspeha: želimo joj još mnogo uspona, bez padova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari