• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kamere snimile divlje životinje kako "proslavljaju" Halloween, sladeći se poslasticama od bundeve

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tajlandska fondacija prijatelja divljih životinja (WFFT) osmislila i napravila originalne poklone za svoje štićenike, pa su neki dobili "klot" voćku, dok su drugi uživali u ukusnim slatko-slanim nadevima

  • 2
Divlje životinje jedu bundevu Foto: Shutterstock/Jay Vin

Danas je 31. oktobar, na našim prostorima dan posvećen svecima od kojih se najčešće spominje i praznuje Sveti Luka.

Lučindan u našoj zemlji, a u drugim zemljama Halloween, stari keltski praznik, ustoličen na verovanju da se jednom godišnje, pred zimu, zemlja otvara da preci izađu i obiđu svoje bližnje, dobiju darove, vrate se odakle su došli i utiču da naredna godina bude plodna.

Ove godine Halloween obeležavaju i oni koji o njemu ama baš ništa ne znaju.

Reč je o brojnim divljim životinjama koje se u zoo-vrtovima i azilima oporavljaju od povreda ili su spasene od sigurne smrti ili eksploatacije.

Tako su štićenici Tajlandske fondacije prijatelja divljih životinja (WFFT) nedavno dobili "sablasne" poslastice. Svaka poklon-bundeva bila je unikatna, u zavisnosti od toga kome je bila namenjena, prenosi Thedodo.

Majmuni, tigrovi, slonovi i vidre... svi su dobili užinu za Halovin noć i uživali u njenom prepoznatljivom ukusu.

Slonovi su bukvalno progutali cele bundeve kojima nisu dodavani drugi sastojci.

Maruai, bengalski tigar, doveden prošle godine iz zoo-vrta na Puketu, zubima je pažljivo podigao "poklopac" sa svoje bundeve da bi pojeo ono što je u njoj bilo skriveno. Njegov prijatelj Mi Mi nije mogao da se suzdrži i uništio je bundevu da bi pojeo poslastice.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by WFFT (@wildlife_friends_foundation)

Pik i Nik, giboni siročići, spaseni od krijumčara divljih životinja, uplašili su se svoje bundeve, pa su je dugo proučavali kako bi se uverili da je zaista bezbedna za jelo.

Nu Deng, dugorepa ženka makakija, takođe spasena od ilegalnih prodavaca životinja, imala je potpuno drugačiji pristup bundevi: ona ju je zgrabila i pobegla, pokušavajući da je sakrije od prijatelja kako ne bi morala da je podeli s njima.

Vidre Ozi i Džulija dobile su bundevu napunjenu ribom i uživale su grickajući slastan obrok.

Bez obzira na to kako i koliko su životinje uživale u svojim poklon-bundevama, ovo je bilo savršeno osmišljeno da i one proslave praznik čiji je zaštitni znak - bundeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    31. oktobar 2023. | 16:43

    E,cuj zivotinje proslavljaju ludacki praznik ,e svasta!

  • Jovan

    31. oktobar 2023. | 17:12

    Само животиње га и прослављају