• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uginula je Ester, najpoznatija svinja na svetu: Knjiga o njoj bila je bestseler Njujork tajmsa

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zbog Ester su vlasnici postali vegani i prikupili novac da bi se preselili na farmu gde su otvorili prihvatilište i srećno živeli sa ovom čudesnom svinjom i njenim drugarima psom, mačkom i ćuranom Kornelijem

  • 1

Uginula je Ester, najpoznatija svinja na svetu.

Tužnu vest objavili su njeni vlasnici na Facebook stranici Esther the wonder pig.

Ester se mesecima nije dobro osećala. Mada su vlasnici davali sve od sebe, bilo je jasno da je starost učinila svoje i da joj nema pomoći, pa su nastojali da joj olakšaju tegobe.

"Nema jednostavnog načina da ovo napišem, ali evo, dan za koji smo svi željeli da nikada ne dođe je svanuo.

Ester je uginula. Bila je smirena, nije je bolelo i zauvek je zaspala dok ju je držao njen najdraži Stiv. Jasno nam je da će mnogi od vas imati pitanja o tome šta se desilo, i mi ćemo rado odgovoriti na njih, ali treba nam malo vremena da shvatimo šta se dogodilo i da nje više nema.

Iako nije više fizički uz nas, uspomene na nju će živeti zauvek. Svi ćemo se, u njeno ime, boriti da svetu pokažemo da sve životinje zaslužuju ljubav. Ona ju je zaslužila, a nema razlike između nje i drugih. Voleli ste je kao i mi, koji smo bili njeni, i zauvek ćemo vam biti zahvalni na tome", napisali su Estelini vlasnici, a prenosi Index.hr.

Ester je zaista bila čudesna svinja. Njeni vlasnici Derek i Stiv preuzeli su je dok je bila prasence, misleći da će ostati majušna. Tako je i trebalo da bude, jer je bivša vlasnica tvrdila da je Ester "teacup pig". No, ona je porasla, pa je više nisu mogli držati u stanu. Ni na trenutak nisu pomislili da je daju nekom drugom, jer su je zavoleli. Zbog toga su pokrenuli kampanju sakupljanja sredstava, investirali i svoju životnu ušteđevinu, pa su kupili farmu na selu na koju su se svi zajedno preselili. Ester im je, kako su mnogo puta rekli, otvorila oči i zbog nje su postali vegani, a otvorili su i prihvatilište nazvano njenim imenom - Happily Ever Esther.

Svinja je živela u kući, jer je na to navikla, a uz nju su bili pas, mačka i ćuran, njeni najbolji prijatelji.

O Esther su njeni vlasnici napisali knjigu "Esther the Wonder Pig: Changing the World One Heart at a Time" (Čudesna svinja Ester: Menja svet - srce po srce"), koja je bila bestseler Njujork tajmsa. Sa Derekom i Stivom gostovala je u brojnim emisijama na radiju i TV, a njenu stranicu na fejsbuku lajkovalo je i pratilo više od milion i po ljudi.

Mnogi su sa strepnjom pratili poslednje objave o Ester, a kad je nedavno uginuo njen najbolji prijatelj, ćuran Kornelije, to ih je veoma ražalostilo. Objava o Esterinoj smrti izazvala je pravi talas tuge - stotine komentara ispod ove objave pokazuje koliko je bila poznata i voljena u svetu.

Osim objava brojnih voditelja prihvatilišta za domaće životinje u svetu, kao i vlasnika drugih svinja, mnogi Esterini obožavaoci su napisali koliko im je ona promenila život.

"Bila je najvoljenija svinja na svetu - kako zbog vas, tako i zbog nas koji smo je pratili i voleli. Zasmejavali ste nas i s nama podelili predivne uspomene na nju. Pokazali ste svetu da su svinje baš kao psi i mačke i zaslužuju srećan i ispunjen život. Ester ga je imala i hvala vam na tome", napisala je jedna Esterina obožavateljka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    21. oktobar 2023. | 15:23

    Каква књижевност, такви и бестселери.