• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imate četvoronožnog debeljka u domu? Razmislite danas o njegovom zdravlju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajte sve o tome kako višak kilograma utiče na naše drage ljubimce i omogućite im da žive srećno, zdravo i dugo

  • 0
Gojazni ljubimci Foto: Shutterstock/Dennis Van De Water

Ljudi danas provode mnogo vremena brinući o sopstvenom izgledu, što podrazumeva razne, pa čak i drastične mere u borbi protiv gojaznosti.

Ali, kad je u pitanju višak kilograma, šta je sa našim kućnim ljubimcima?

Verovali ili ne, i životinje pate zbog pregojenosti.

Gojaznost ne samo da drastično utiče na opšte zdravlje mačke, psa i drugih vrsta životinja, već može i da umanji kvalitet njihovog života i da ometa svakodnevne aktivnosti ljubimca, uklljučujući hodanje, igranje, skakanje...

Stoga se u nekim zemljama danas obeležava dan svesti o gojaznosti kućnih ljubimaca. On je svojevrstan podsetnik da kućni ljubimci takođe moraju da imaju neke granice u pogledu ishrane koje će im obezbediti zdraviji, duži i kvalitetniji život.

Gojazni ljubimci Foto: Shutterstock/Bonnontawat

Povodom ovog dana organizuju se brojne aktivnosti koje su posvećene zdravlju "bucmastih" ljubimaca. Vlasnici gojaznih pasa, mačaka i drugih vrsta životinja mogu dovesti mezimce na besplatan zdravstveni pregled i konsultacije sa veterinarima. Od njih će dobiti savete i predloge ishrane koji treba da omoguće korigovanje problematične težine ljubimca i zaustavljanje daljeg razvoja problema koji nastaju usled viška kilograma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari