• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova japanska umetnica pravi mačke od filca koje su toliko stvarne da samo što ne zamjauču!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatno realistično napravljene igračke imaju neverovatno mnogo detalja, a tvorac ovih simpatičnih dlakavica je japanska umetnica Sači

  • 0
Mačke i umetnica Sači Foto: Wakuneco / Ferrari / Profimedia

Sači (44) je umetnica iz Japana, a njena specijalnost su jedinstvene lutke.

Ona osmišljava i pravi mačke od posebnog materijala - filcane vune.

Pažnja koju Sači posvećuje detaljima daje ovim lutkama zapanjujuće realan izgled.

Mačke koje pravi Sači toliko su stvarne da deluje kao da će svakog trenutka zamjaukati!

Sači se sasvim slučajno zaljubila u svoj zanat. U proleće 2015. obilazeći prodavnice, svratila je u radnju rukotvorina, gde se prvi put susrela sa filcom. Inspirisana svojim voljenim trima mačkama lutalicama, odlučila je da napravi mace od filcane vune. Rečeno - učinjeno: uskoro je Sači mogla da promoviše svoj zanat "vakuneco" (japanski naziv za "mačke u ramovima").

Internet ju je sprečio da ostane u "mraku", pa je već 2016. njen rad postao viralan. Sači se priseća da je broj pratilaca na Fejsbuku za samo nedelju dana porastao za 50.000, a ima i svoj profil na Instagramu!

Svaku lutku Sači veoma dugo pravi i u stanju je da godišnje uradi svega tri lutke.

"Potrebno mi je mnogo vremena da analiziram model", kaže ova kreativna dama kojoj je samo za uočavanje detalja potrebno tri do četiri meseca.

Nakon što završi posao, Sači odmah osmišljava sledeću lutku-mačku. Ona ne prima rezervacije, već pregleda fotografije koje joj šalju poštovaoci njenog rada - vlasnici mačaka koji se nadaju da će baš njihova ljubimica biti izabrana. Osim što pošalju fotografiju, oni nagoveste i cenu koju su spremni da uplate za Sačin rad.

Umetnica iz Japana napisala je i knjigu "How to Make Vakuneco", koja je doživela četiri izdanja i nada se da će biti objavljen i prevod knjige na engleski jezik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari