• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se u nekim zemljama promovišu holistička dostignuća i njihova dobrobit za kućne ljubimce

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stručnjaci iz ove oblasti predlažu da bar 30. avgusta razmislite o zdravlju ljubimca na novi način, a "okidač" neka bude njegovo sveukupno dobro

  • 0
Holistički dan i kućni ljubimci Foto: Shutterstock/Cynoclub

Holistička medicina izuzetno je popularna poslednjih godina, ali mnogi je nisu razmatrali u pogledu načina na koji leče svoje kućne ljubimce.

Većina reakcija na zdravstvene tegobe naših četvoronožaca neodvojiva je od poseta veterinaru.

Međutim, da li ste o zdravlju i lečenju nekih problema kod svojih pasa i mačaka razmišljali i na neki drugi način?

Kad je u pitanju briga o kućnim ljubimcima, jedan od koraka je pomisao da saznate nešto o onome što je bliskije prirodi.

Zbog toga je i ustanovljen Holistički dan kućnih ljubimaca. Ovaj dan, koji se u nekim zemljama obeležava 30. avgusta, postavljen je kako bi doneo više publiciteta ideji da su holistički tretmani, gde se u potpunosti razmatraju način života, ishrana i okruženje kućnih ljubimaca, korisniji za njihovo privremeno zdravlje i utiču na njihovu dugovečnost.

Primena holističkih tretmana navodno poboljšava ishranu, povećava energiju kućnog ljubimca i može čak imati moć da ublaži neka hronična stanja sa kojima se suočavaju mnoge kućne životinje.

Holistički dan kućnih ljubimaca pokrenula je aktivnistika za životinje Kolin Pejdž kako bi podstakla vlasnike da sagledaju sva pitanja koja mogu uticati na dobrobit njihovih ljubimaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari