• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne okrećite od njih glavu barem danas, jer je ovo Dan poštovanja svih životinja beskućnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Donirajte novac da biste im pomogli, jer nemaju dom i vlasnike. Ovim stvorenjima potrebni su hrana i voda, ali i ozbiljniji potezi u vidu sterilizacije ili kastracije, kao i napori za njihovo sklanjanje sa ulice i udomljavanje

 • 3
Životinje beskućnici

Foto: Pixabay//vfintarts

Svakog dana životinje se gube, napuštaju ili smeštaju u prihvatne ustanove.

Azili za životinje bez domova u potpunosti zavise od dobrotvornih akcija i dobre volje pojedinaca, kompanija, nevladinih organizacija…

Ova udruženja ulažu velike napore da se izbore sa svim problemima i traže da se podigne svest o nevolji napuštenih životinja.

Međunarodni dan životinja beskućnika želi da obrazuje ljude o težini čina odbacivanja kućnih ljubimaca i prednostima njihove sterilizacije.

Ustanovljen 1992. godine od Međunarodnog društva za prava životinja, Svetski dan životinja bez doma je nastao kao odgovor na sve veću potrebu za ustanovama koje spasavaju životinje i brinu o njihovom smeštaju, jer su prepuštene same sebi na ulici.

Životinje beskućnici

Foto: Pixabay

Domaći psi i mačke zavise od svojih ljudskih porodica koje im obezbeđuju hranu, a kada postanu beskućnici, sve se menja. Međunarodni dan beskućnih životinja treba da ojača svest i obrazuje ljude o potrebama ovih nedužnih bića i istovremeno prikuplja sredstva za lokalna skloništa koja brinu o ovim životinjama.

Životinje beskućnici

Foto: Pixabay/vaudin

Azili i prihvatilišta se trude da zbrinu većinu životinja bez doma, ali to nije uvek moguće, jer nemaju dovoljno prostora, osoblja ili finansijskih sredstava.

Nažalost, kada su prihvatilišta puna, mnogi psi i mačke moraju da budu eutanazirani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Бранка

  20. avgust 2023. | 12:37

  Па напишите где и како може да се донира on-line

  3
  0

  Podelite komentar

 • A

  23. avgust 2023. | 15:59

  Hvala svima koji uplate, ili nahrane i sipaju vodu na ulici. Ukoliko možete, udomite! Jeste obaveza, košta, svašta mora da se uskladi i planira i nije bez stresa, ali...osećaj koji imate kad ih gledate i znate da ste spasili život, nema cenu.

  2
  1

  Podelite komentar