• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnici pevačice Šer morali su da se ušunjaju u Ukrajinu da bi spasili medvedicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Morali smo da se ušunjamo nazad sa velikim kamionetom i izvučemo Mašu tokom rata“, priseća se Šer reči svojih predstavnika

  • 2
Braon medved Foto: Pixabay.com

Šer je govorila o spasavanju evroazijske mrke medvedice po imenu Maša iz ukrajinskog zoološkog vrta tokom intervjua za The Mirror.

Ova 77-godišnja pevačica je objasnila da su, neposredno pre početka rata zemlje sa Rusijom, predstavnici njene fondacije "Free The Wild" ušli u Ukrajinu i spasili nekoliko lavova, tigra i pantera iz zoološkog vrta.

Pevačica je tada obaveštena da njeni predstavnici nisu mogli da premeste jednog od medveda iz zoološkog vrta, što ju je navelo da organizuje misiju da pokupi životinju.

"Morali smo da se ušunjamo nazad sa velikim kamionetom i izvučemo Mašu tokom rata“, priseća se Šer reči svojih predstavnika.

Nekoliko novosti o Maši objavljeno je na Instagram nalogu "Free The Wild" prošlog marta, a objavljen je i post koji otkriva da je tim fondacije morao da preduzme putovanje od preko 700 km preko Ukrajine da bi medveda doveo u utočište u Rumuniji.

Po dolasku u utočište, Maša se brzo privikla na okruženje i prvi put u životu je videla još jednog mrkog medveda dok je pravila prve korake u svom novom sigurnom domu.

Maša je takođe "upoznala svoje kolege medvede" i uživa u ogromnom prostoru koji joj je na raspolaganju – 70 hektara u poređenju sa kavezom veličine 2x2 metra u kojem je živela 19 godina.

Šer je takođe govorila o svom prethodnom spasavanju azijskog slona po imenu Kavan, koji je prethodno držan u pakistanskom zoološkom vrtu.

pevačica Šer Foto: TANG CHHIN Sothy / AFP / Profimedia

Pevačica je doletela iz Los Anđelesa u Pakistan na vrhuncu pandemije kako bi obezbedila da životinja bude premeštena u bolje opremljeni objekat.

"Trebalo mi je pet godina na sudu da Kavana izvučem iz tog zoološkog vrta, ali je Islamabad konačno shvatio zašto je to trebalo učiniti", prisetila se Šer.

Napori pevačice da spase slona prethodno su dokumentovani u ostvarenju "Šer i najusamljeniji slon", piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM(68)

    17. avgust 2023. | 13:47

    Još jedan dokaz da su životinje pa i divlje i opasne za Amere preče od Ukrajinaca. Medu stan i hrana a Ukrajincima oružje pa tarlakaj dok te ne zvekne u čelenku. Počeli bre Ameri i divlje životinje da kradu. Malo im jahte, vile , dolari i evri.