• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svakog drugog utorka u junu u svetu se odaje počast kućnim ljubimcima koji više nisu s nama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski dan sećanja na pse, mačke, ptice, male životinje i sva stvorenja koja ljudi drže u domu kao mezimce je upravo danas, 13. juna

  • 0
Svetski dan sećanja na kućne ljubimce Foto: Pixabay

Svakog drugog utorka u junu obeležava se Svetski dan sećanja na kućne ljubimce koji ove godine "pada" 13. juna.

Sećanje na pse, mačke, ptice, hrčkove, zamorce i druge životinjice koje više nisu s nama podstiče vlasnike da ponovo misle na svoje krznene i pernate prijatelje koji su otišli na neko bolje mesto.

Osim toga, Svetski dan sećanja na kućne ljubimce je idealan dan da se pruži podrška ljudima koji su upravo izgubili voljene životinje.

Kućni ljubimci nam donose mnogo radosti, druženja i emocionalne podrške.

Poznate su i zdravstvene prednosti posedovanja ljubimaca, u vidu regulacije krvnog pritiska, smanjenja psiholoških tegoba i drugih benefita.

Podizanje malog spomenika posvećenog psu ili maci, sađenje drveta ili biljaka kraj mesta na kome su pokopani, druženje sa vlasnicima drugih ljubimaca, pa čak i doniranje materijalnih sredstava lokalnim prihvatilištima za životnje deo je aktivnosti koje se mogu obaviti u ovom danu.

Poreklo ovog važnog dana za vlasnike kućnih ljubimaca se još utvrđuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari