• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svim biglovima na svetu želimo srećan praznik

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa opuštenim mekanim ušima i duboko usađenim očima, ovaj pas poznat je kao najbolji čovekov prijatelj, vredan lovac, ali i sjajan pevač. Danas ga posebno razmazite, jer je 22. april posvećen baš njemu

  • 1
Dan bigla 22. april Foto: Pexels/Kampus Production

Bigl je uzgajan da bude lovački pas, ali je postao jedan od najpopularnijih kućnih ljubimaca.

U stvari, toliko je popularan da su njegovi fanovi u nekim zemljama osmislili njegov Dan.

Dan biglova je prilika za sve ljubitelje pasa da se okupe (lično ili onlajn) i podele sve ono što znaju i vole o biglovima.

Na današnji dan, mnoga društva i pojedinci organizuju prikupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe. Šetnja koja se održava na Dan bigla može da okupi veliki broj ljubitelja i vlasnika rase, što po nekim pokazateljima svrstava ovakav hepening u neke od najmasovnije posećenih manifestacija. Tako je na jednom “bigl okupljanju” učestvovalo 1.029 biglova (i njihovih vlasnika).

Iako je bigl stara rasa, njegov "rođendan" je relativno moderna “kreacija”. Prvi put je održan 2017, i od tada se broj učesnika konstantno povećava, iako je i dalje uglavnom onlajn događaj.

Informišite se o održavanju susreta ljubitelja biglova: ukoliko živite u nekoj evropskoj metropoli, ili pak u SAD, sigurno je da ste već spremni da se susretnete sa istomišljenicima i njihovim psima u nekom parku. Ako ste stanovnik države u kojoj ovakav događaj još nije upriličen, eto prilike da kreirate jedan mali biglovski praznik u čast ovim divnim psima i njihovim vlasnicima!

Biglovi su veoma popularni i sigurno je da će se na ovakvom susretu naći više stotina pasa ove rase i njihovih vlasnika.

Dan biglova može se organizovati i kao onlajn susret ljubitelja i njihovih mezimaca.

Ako niste u "fazonu" organizatora ovakvih manifestacija, možda biste želeli da date podršku rasi na drugi način. Članovi mnogih grupa ljubitelja pasa verovatno će biti oduševljeni novom inicijativom koja će njihove kućne ljubimce uzdići i na ovakav način.

Mali praznik bigla možete da iskoristite i za bolju informisanost o rasi. Nova znanja o psima uvek su dobrodošla, a možda ćete biti u prilici da i sami pomognete ljubiteljima biglića da se odluče za nabavku ovog divnog psa “pevača”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari