• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Generalni komitet FCI odlučio: Hrvatska je naredne godine domaćin Svetske izložbe pasa!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rukovodstvo Svetske kinološke organizacije donelo je odluku da će “World Dog Show 2024” biti održan od 25. do 28. aprila 2024. godine

  • 0
Detalj sa Svetske izložbe pasa

Foto: Pixabay

Svetska izložba pasa “World Dog Show” naredne godine će biti održana u Republici Hrvatskoj, objavio je Hrvatski kinološki savez na svojoj fejsbuk stranici.

Odluku o održavanju najveće izložbe pasa na svetu u Republici Hrvatskoj doneo je Generalni komitet Svetske kinološke organizacije (FCI), piše Index.

Najava Svetske izložbe pasa u Hrvatskoj 2024

Foto: Facebook/croatiankennelclub

"Učinićemo sve što je potrebno da organizujemo sjajnu izložbu pasa i da se svi osećaju kao da su kod svoje kuće”, poručili su iz Hrvatskog kinološkog saveza.

Na nedavno održanoj najprestižnijoj kinološkoj svetskoj manifestaciji “Krafts 2023”, pas iz Hrvatske Orka, ženka rase lagoto romanjolo, vlasnika Sabine Zdunić Šinković i Ante Lučina, proglašena je najboljim psom u konkurenciji 20.000 pasa iz celog sveta.

Izložba na kojoj se očekuje učešće pasa sa svih kontinenata biće održana od 25. do 28. aprila 2024. godine.

Hrvatska će prvi put biti domaćin ovakvog prestižnog događaja, iako je 2007. godine ugostila Evropsku izložbu pasa “Euro Dog Show”, na kojoj je učestvovalo oko 15.000 ljubimaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari