• 0

Novi Ginisov rekord: Bobi iz Portugala “preoteo” Spajkovu titulu

30-godišnji alentejski pastirski pas 2. februara je zvanično proglašen najstarijim na svetu čime mu je pripalo prvo mesto u Knjizi rekorda koje je 19. januara tek zauzeo 23-godišnji mužjak čivave

  • 0

Samo nekoliko dana nakon proglašenja čivave Spajk najstarijim psom na svetu, prvo mesto u Ginisovoj knjizi zauzeo je još "stariji starac”!

Iako je 23-godišnji Spajk 19. januara dobio laskavu titulu, već 2. februara, ova organizacija je objavila dokaze o još starijem psu, 30-godišnjem Bobiju.

Ginisova knjiga rekorda potvrdila je Bobijevu starost i zvanično ga proglasila najstarijim psom na svetu.

Bobi, koji od 2. februara ima tačno 30 godina i 267 dana, pripada rasi alentejski pastirski pas, čiji je životni vek od 12-14 godina.

Ovaj četvoronožni “starac” živi u Portugalu, sa porodicom Kosta. Bobijev vlasnik Leonel (38) je imao osam godina kad je Bobi stigao na svet, a za Ginisovu knjigu izjavio je da je Bobi jedinstven, voli da jede i igra se sa četiri porodične mačke.

Bobijeva porodica nije sigurna koja je tajna Bobijeve dugovečnosti. Svih ovih godina Bobi je bio pravi ratnik i samo on zna kako je sve izdržao.

"Prosečan životni vek psa nije tako dug, pa je šteta što Bobi ne može da govori, jer bismo imali mnogo toga da naučimo", izjavio je Kosta i dodao da je porodica veoma srećna što ima Bobija čija je titula porodici donela veliku radost.

Bobi je tako preuzeo presto Bluiju, rekordera za najstarijeg psa ikada. Blui je bio australijski govedar koji je novembra 1939. uginuo sa 29 godina i 5 meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari