• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pat je najstariji miš na svetu: Zvaničnici zoološkog vrta u San Dijegu traže priznanje Ginisove knjige rekorda

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvaničnici su naveli da veruju da je pacifički džepni miš po imenu Pat najstariji miš na svetu sa svojih devet godina i pet meseci. Pat je rođen u zoološkom vrtu 12. jula 2013. godine

  • 0
Miš životinja

Foto: Pixabay

Za pacifičkog džepnog miša za kojeg se veruje da je najstariji na svetu sa svojih devet godina starost, zvaničnici zoološkog vrta u San Dijegu rekli su da traže priznanje Ginisove knjige rekorda.

Zvaničnici su naveli da veruju da je pacifički džepni miš po imenu Pat najstariji miš na svetu sa svojih devet godina i pet meseci. Pat je rođen u zoološkom vrtu 12. jula 2013. godine.

Savez za zaštitu divljih životinja saopštio je da će 8. februara održati poseban događaj kako bi proslavio dugovečnost miša i pokušao da osigura titulu Ginisove knjige svetskih rekorda za najstarijeg živog miša kojeg čuvaju ljudi.

Događaju bi trebalo da prisustvuje i predstavnik Ginisa kako bi potvrdio Patovu starost, prenosi "Upi", piše Tanjug.

Pacifički džepni miš najmanja je vrsta miša u Severnoj Americi, a zoološki vrt je 2012. godine uspostavio program razmnožavanja i reintrodukcije za tu vrstu kako bi se nadoknadio pad populacije.

Najstariji miš kojeg je ikada registrovala Ginisova knjiga zvao se Frici i uginuo je 1985. u starosti od sedam godina i sedam meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari