• 1
 ≫ 

Policija za pse u Banjaluci radi punom parom: Već imali više od 100 intervencija, kazne samo pljušte

 ≫ 

Policija za pse ima nekoliko nadležnosti, a između ostalog, to su kontrola životnih uslova vlasničkih pasa, čipovanje, vakcinacija protiv besnila i šetnje ljubimaca uz nadzor

  • 1

Banjaluka je u sklopu Odeljenja za inspekcijske poslove i Komunalnu policiju sredinom avgusta dobila Policiju za pse, koja se svakodnevno bavi pitanjima koja se odnose na ove životinje u najvećem gradu Srpske.

Kako su potvrdili iz Odeljenja za "Nezavisne novine", Policija za pse je od formiranja do sada, tačnije za mesec i po, imala ukupno 112 intervencija.

- Visina kazne koja se izriče vlasniku za nepoštovanje zakonskih obaveza jeste 100 KM - istakli su iz Odeljenja.

Dodaju da Policija za pse ima nekoliko nadležnosti, a između ostalog, to su kontrola životnih uslova vlasničkih pasa, čipovanje, vakcinacija protiv besnila i šetnje ljubimaca uz nadzor.

- U skorijem periodu, Policija za pse će biti fokusirana na provere da li su psi čipovani na teritoriji grada, što je i obaveza vlasnika pasa - kazali su oni.

Policija za pse, kako oni navode, izlazi redovno na teren i deluje po pozivu sugrađana.

Prema njihovim rečima, brigu o psima lutalicama i dalje preuzima Higijeničarska služba, a ne Policija za pse.

Realizacija formiranja Policije za pse ostvarila se kako bi psi imali adekvatne uslove za život i boravak kod svojih vlasnika, ali sa fokusom na bezbednost sugrađana.

- Sve informacije o radu Policije za pse, ali i prijave problema, mogu da se dobiju putem brojeva telefona 065/877-031 i 051/306-464 - naveli su iz Gradske uprave.

Video: On je pre svega ljudina pa onda saobraćajac: Službenik pomogao psu lutalici da pređe prometnu ulicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 0ECA

    11. oktobar 2022. | 11:40

    Koliko kod nas tek ima kljunova, pa svaka opština bi ladno mogla da oformi po nekoliko odeljenja .