• 0
 ≫ 

Puma spasena iz poplavljenog stana u Njujorku: Saša je čuvan kao kućni ljubimac, sad dobija novi dom

 ≫ 

Šaša je iz poplavljenog stana odveden u zoološki vrt u Bronksu gde je odmah zbrinut

  • 0
Puma Foto: Pixabay

Puma Saša, stara osam meseci i teška 36 kilograma spasena je iz jednog stana u Bronksu u Njujorku, koji je juče pogođen poplavom.

Šaša je u međuvremenu odveden u zoološki vrt u Bronksu gde je odmah zbrinut. Njega su pregledali i veterinari, koji su rekli da je sa njim sve u redu.

- Divlje životinje, poput pume, nisu kućni ljubimci - rekao je Bazil Segos, komesar njujorškog Odeljenja za očuvanje životne sredine.

On je dodao da iako ove životinje dok su male izgledaju slatko i umiljato, mogu da budu veoma opasne, piše NY Post.

Njujorške vlasti planiraju da pumi obezbede novi srećniji dom. Iako je praksa da se divlje životinje, koje su prethodno boravile u malom prostoru ubijaju, jer mogu da budu veoma agresivne, to sa Sašom neće biti slučaj.

Vlasti su zbog povrede privatnosti odbile da saopšte bilo kakve informacije o njenim vlasnicima, kao i da li će protiv njih biti pokrenuta tužba.

- To je pitanje javne bezbednosti koliko i pitanje dobrobiti životinja. Toliko smo srećni što možemo da pružimo bezbedno i odgovarajuće okruženje za ovu pumu kako bi mogla da ima slobodu, a da pritom ne rizikuje da nanese štetu ili bude povređena - saopšteno je iz Odeljenja za očuvanje životne sredine.

Video: Mala puma je izgubila mamu u požaru a vatra joj je spalila šapice: Drama u veterinarskoj stanici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari