• 5
 ≫ 

Srceparajući prizor: Pas Miška već 11 godina živi pored autoputa na kome je poginuo njegov vlasnik

 ≫ 

Kada se nesreća desila, imao je svega godinu i po dana.

  • 5

Ruski ''Hačiko'' Miška, pravi je primer beskrajne lojalnosti i bezuslovne ljubavi psa prema vlasniku. 

Već  11 godina živi pored autoputa, na mestu gde je njegov vlasnik poginuo, u nadi da će se odnekud pojaviti.

Kada se nesreća dogodila, imao je nešto više od godinu dana. Zajedno sa svojim gazdom, prelazio je preko pešačkog prelaza kada  je naišao automobil koji ga je usmrtio. Miška je zahvaljujući brzim refleksima uspeo da se spase, ali je čovek na licu mesta poginuo.

Psića svi rado hrane i pružaju mu pažnju ali kažu da on ne veruje nikome. Rodbina pokojnog vlasnika, pokušala je već nekoliko puta da ga vrati kući ali on nije želeo tamo da se zadrži. Uvek se vrati na isto mesto, gde dalje nastavlja uzaludno čekanje.

Možda se Miška uzaludno nada ili pak oseća neobjašnjivu krivicu, zbog koje sada večito stražari u nadi da će nekoga spasti, ukoliko se nađe u sličnoj situaciji poput njegovog pokojnog prijatelja.

Pamćenje pasa, uglavnom je kratotrajno i svodi se na pojedinačna sećanja koja se vezuju za ljude, mirise, mesta. Miška očigledno poseduje odlično pamćenje, što verovatno ima dosta veze sa njegovom genetikom ali i posebnom vezom koju je ostavio sa svojim vlasnikom.

Pogledajte video na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    17. novembar 2020. | 12:35

    Cist dokaz da je sve stvoreno,da je Gospod svim bicima usadio dusu,osecanja,ljubav...Iz licnog iskustva( imao sam nekoliko macaka) znam da je njihova ljubav bezuslovna i da nema veze sa " hranom" Milion puta iako je bio sit ,moj macak je dolazio da me vidi...pricao,igrao se,bio mi terapeut Vise je on meni trebao,nego obrnuto. Andjeli su to,savrseni krzneni andjeli ...Bog ih blagoslovio

  • Shone

    18. novembar 2020. | 15:35

    Boki...slepac vidi vodjen duhovima pakosti,a duhovan ,pak gleda ocima nebeskim.