• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema više mile Senke: Ženka nemačkog ovčara, pronađena kod Srbobrana, nije imala snage za oporavak

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je na rukama odneta kod veterinara, koji su dali više od maksimuma da je spasu, izmučeni stari pas, težak jedva 12 kilograma, uginuo od posledica zlostavljanja i zanemarivanja

  • 0
Pas Senka Foto: Nikola Stojković/animal_rescue_nikola

Teško je podneti vesti o sve većem broju napuštenih kućnih ljubimaca na ulicama naših gradova, varošica, sela... a još je teže kad zanemarena, izgladnela, iznemogla i bolesna životinja, koju vlasnici odbace kao zgužvanu krpu, ispusti dušu, iako plemeniti spasitelji i veterinari daju sve od sebe da je izleče i podignu na noge.

Nema više mile Senke, psa koji je pokidao srca mnogih naših čitalaca i pratilaca Nikole Stojkovića iz Srbobrana, koji spasava napuštene životinje, iako su kapaciteti njegovog azila više nego prebukirani.

Senka je ženka nemačkog ovčara koju je Nikola pronašao u travi, iznemoglu i tešku jedva 12 kilograma, i na rukama je odneo u svoj auto, a onda najbrže što je mogao, odvezao veterinarima kako bi je spasili sudbine koja je, nažalost, bila jača.

Nikolin najteži slučaj spasavanja dosad ipak će ostati najteži, jer, kako kaže požrtvovani momak iz Srbobrana, ponekad uz sav trud i borbu ovim mučenicima ipak nema spasa.

Prenosimo Nikolinu objavu nakon što je saznao da Senka ipak nije imala snage da se izbori sa bremenom tegoba koje su se na njoj samo gomilale.

"Nekim psima mi smo tu samo da ulepšamo poslednje dane, pomilujemo posle svega što su prošli, ublažimo bolove i napravimo svojom ljubavlju most koji ih vodi do duge.

Mila moja i draga, hrabra, predobra Senka, neću nikad zaboraviti tvoj pogled iz grmlja dok si čekala spas, neću zaboraviti kako si me liznula kada sam ti davao najlepše poslastice i milovao te po telu ranjenom i toliko mršavom da su na mestima krenule kosti da izlaze napolje praveći rane.

Neću zaboraviti kada sam te poslednji put u ambulanti pomilovao i kada smo znali da su već minuti u pitanju, pomerila si glavu i trepnula.

Tada si se, mila, od mene oprostila.

Bolelo je jako, mila, ali sada toga više nema, gore nema bola ni zlih ljudi. Bićeš ponovo zdrava i srećna, dočekaće te moj Bleki, Žozi, Miška i svi ostali drugari koji su nas napustili.

Par dana sam ti ulepšao koliko sam god mogao, dao sam sve od sebe, putuj sada sa anđelima…

Hvala od srca divnim veterinarima na trudu, dali su i više od maksimuma. Veterinarski izveštaj ćemo objaviti naknadno.

Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli i stali uz nas.

Ne dozvolimo da se pojavi još neka Senka, prijavite nasilje nad životinjama!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Karleuša i njen usvojeni pas

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari