• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od Senke ostala samo senka: Kod Srbobrana nađen pas, pogledajte šta je pokazala vaga na merenju

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ženka nemačkog ovčara, teška jedva 12 kilograma, ležala je u travi i čekala da zauvek zatvori oči, ali to nije dozvolio njen spasilac Nikola Stojković

  • 0
Pas Senka Foto: Printskin/Instagram/animal_rescue_nikola

Nikola Stojković iz Srbobrana prigrlio je, utoplio, izlečio, napojio i nahranio stotine napuštenih životinja, a to radi i dalje, spasavajući ih od smrti, bezobzirnih vlasnika i zlobnih ljudi željnih iživljavanja.

Svaki novi slučaj spasavanja napuštene životinje Nikoli je uvek kao prvi put, kad je spasao psa Blekija. Nikola Stojković je vlasnik azila i prihvatnog centra za napuštene kućne ljubimce "Animal resque Nikola" i svakodnevno objavljuje snimke i fotografije novih štićenika svog centra u Srbobranu.

Senka je najnoviji i, kako Nikola kaže, najteži slučaj koji ima, otkako je odlučio da se bavi spasavanjem životinja.

Kad je pronašao psa koji je nemoćno ležao u travi, Nikola je znao da nema odlaganja i da mora odmah da mu pomogne. A kako i ne bi, kad je pred njim ležala ženka u izuzetno teškom stanju. Osim starosti, evidentno je bila bolesna i toliko mršava da joj je Nikola spontano dao ime Senka.

Senka je, verovali ili ne, teška samo 12 kg, pravi živi skelet. Iako je nekad bila mlada i jaka, sada - kada joj je ljubav najpotrebnija - vlasnici su je odbacili kao staru stvar. Od Senke je ostala samo senka i malo kostiju prekrivenih kožom i dlakom, ranama, crvima, buvama, krpeljima...

Nikola je Senku pronašao u travi, gde je nepomično ležala čekajući smrt. Kad je u njegovim rukama ugledala hranu, pridigla je glavu, pokazujući da ipak ima volju za životom.

Njenim mukama trebalo bi da je došao kraj, jer je Nikola odveo na bolje mesto, u svoj azil u kome brine o napuštenim životinjama. Posle hitnog odlaska kod veterinara, konstatovana je teška zapuštenost, izgladnelost i dehidriranost. Veterinari će učiniti sve što mogu da bi spasili Senku.

Pogledajte samo šta je pokazala vaga kad je Senka stala na nju da se izmeri...

Pozivaju se svi plemeniti ljubitelji životinja da pomognu u Senkinom lečenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bila je danima zatvorena na mračnom tavanu, bez hrane i vode: Nikola ju je spasao i sad je presrećna

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari