• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča o Pipi, belom anđelu iz Čačka: Nekad vezivana lancem i pertlama, sad uživa u nežnostima i ljubavi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je storija o zanemarenom psu, starom jedva godinu, koga je bezobzirni i neodgovorni vlasnik mučio, a potom vezao za banderu i ostavio

  • 0
Pas Pipi Foto: Instagram/jelena74kolarevic

Koliko neko poštuje i voli životinje, možete da saznate samo iz postupaka te osobe. Danas, na Svetski dan životinja, želimo da vam predstavimo Jelenu Kolarević iz Čačka, profesionalnu grumerku sa privilegijom na kojoj bi joj pozavideli mnogi ljudi. Jelena se svakodnevno druži sa malim i velikim psima, ljutitim ali i sasvim mirnim, tihim i lajavim, zapuštenim i negovanim, nečijim ali i ničijim.

Ova divna dama živi i radi onako kako joj srce kaže, a kad je reč o životinjama, za njih ima bezbroj srca i sa svakim novim četvoronožnijm klijentom ili pak nevoljnikom sa ulice koga pronađe ili joj ga dovedu, ona kao da dobija dodatnu snagu da izdrži sve nedaće i na sebe preuzme tugu i bol koju u sebi nose napaćene životinje sa ulice.

Jelena želi da u ljudima probudi svest o odgovornom vlasništvu, što je velika želja mnogih koji se bave spasavanjem napuštenih kućnih ljubimaca. Osim što besplatno kupa, šiša i neguje kuce sa ulice, Jelena je volonter grupe entuzijasta iz Čačka koji spasavaju zanemarene i zlostavljane životinje, vode ih na preglede kod veterinara i udomljavaju u sigurne porodice. Kako Jelena kaže, svi spasioci u grupi rade to iz srca, najčešće o sopstvenom trošku, ali i zahvaljujući povremenim donacijama.

Jedne kišne večeri, mnogi Čačani su plakali, ali od sreće, jer je od sigurne smrti spaseno jedno malo biće: mlada Čačanka Jana Perišić, na jednoj od gradskih ulica pronašla je malog, belog psa, vezanog za banderu, a oko njegovog vrata bila je omotana i stegnuta gruba pertla. Mlada ženka je teškom greškom dospela u ruke vlasniku kome ne bi trebalo da bude dozvoljeno da čuva ni nacrtanog psa. Ali, Jana se našla na pravom mestu, u pravo vreme, oslobodila je kucu i odnela Jeleni.

Pogledajte samo kako je izgledao mali anđeo kad je stigao kod Jelene!

U nedavnoj objavi, koju je podelila na svom Instagram profilu, Jelena je iznela kratku, ali snažnu retrospektivu dešavanja sa majušnom maltezerkom koju su nazvali Pipi. Kako kaže, to je zaista mali anđeo, napaćeno biće staro jedva godinu dana.

Jelenino sećanje na Pipin dolazak toliko je sveže, kao da se juče desilo: kako nam je izjavila, Pipi je bila toliko uplašena i namučena da su veterinari morali da je uspavaju kako bi obavili pregled.

Bila je prljava, ućebane dlake, a oko guze je krzno bilo toliko ulepljeno da nije mogla ni nuždu da obavi. Oči su joj bile slepljene od sluzi i krmelja, koža upaljena i crvena, a oko vrata je imala žive rane u krug, od lanca kojim je prethodno bila vezana. I takvu, namučenu, neodgovorni vlasnik je dodatno vezao pertlom za banderu i ostavio!

Jelena je Pipinom bivšem vlasniku na tome zahvalna, jer je kuca spasena na vreme.

Kad je dospela u Jelenino naručje, Pipi kao da je osetila da je njenim mukama došao kraj. Njeni pogledi, pokreti, zahvalnost koju je pokazala stavljanjem šapica na Jelenine ruke, bile su dovoljna nagrada požrtvovanoj ženi koja je znala da i ovoga puta čini pravu stvar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Karleuša i njen usvojeni pas

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari