• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novim Beogradom u noćnim satima prošetao šareni tigar, ali se ispostavilo da je u pitanju pas i to ofarban

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na fejsbuk stranici Serbialivebeograd osvanule fotografije ljubimca u bojama duge, a komentari o tome šta ga je snašlo su iznenađujuće oprečni

  • 0
Ofarbani pas Foto: Fejsbuk/Serbia Live - Beograd

Da se mnogi svetski modni trendovi brzinom munje pojavljuju u našoj zemlji, svedoci smo dugi niz godina, ali da se neki nepotrebni eksperimenti izvode na životinjama, pogotovo kućnim ljubimcima, to nije nimalo pohvalno, niti interesantno. Ipak, desilo se i to da je u našem glavnom gradu fotografisan ofarban pas.

Na fejsbuk profilu Serbialivebeograd ove fotografije su izazvale podeljene reakcije naših sugrađana, od osuđujućih do odobravajućih, pa i ravnodušnih. Reč je o slikama psa čija je dlaka ofarbana duginim bojama.

Pas je fotografisan u noći, kako je primetio jedan pratilac ovog profila, na Novom Beogradu, u bloku 23, kod mesare "Bubreg".

Komentari koji se i dalje nižu ispod objave su različiti.

Neko je napisao da je reč o bojama koje nisu opasne i organskog su porekla i da u tome nema ničeg lošeg. Farbanjem pasa bave se grumeri koji vode računa o tome koje boje koriste i posvećeni su očuvanju dlake pasa modela.

Složićemo se sa konstatacijom ovog pratioca koji tvrdi da je tužnije gledati usamljene životinje u zoološkim vrtovima i cirkusima nego posmatati ofarbane ljubimce koji se prikazuju na izložbama.

Pojedini pratioci kažu da se u svetu odavno dešavaju stvari poput ovih: psi se farbaju, šišaju, prolaze manikir, voze ih u kolicima, imaju garderobu i posebnu hranu i vlasnici im proslavljaju rođendane u restoranima.

Dok neki komentatori povezuju izgled psa sa simbolom LGBT zajednice, velika većina ljubitelja životinja ogorčena je ovakvim postupkom i ne odobrava takav način maltretiranja životinja.

(Fejsbuk Serbialivebeograd/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ono kada se plašiš grmljavine, ali imaš pravog prijatelja da te čuva: Mačka teši psa dok oluja seva

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari