• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li bi čovek preživeo vrućine sa ovolikim teretom: Pančevom luta napušten pas zastrašujućeg izgleda

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zanemareni pas nije agresivan i prilazi ljudima, poslednji put viđen u Ulici Vojvode Radomira Putnika

  • 2
Napušten pas u Pančevu Foto: Facebook/Ljubimci Pančevo - Serbia Animal Welfare and Protection

Letnje vrućine u gradu blisko su povezane sa nepodnošljivim dnevnim, ali i noćnim uslovima života koji ne pogoduju ljudima, a još manje kućnim ljubimcima. Četvoronošci o kojima brinu odgovorni vlasnici su pošteđeni muka zbog visokih temperatura vazduha, jer veći deo dana provode u zatvorenom, pod klima uređajem i u zamračenoj prostoriji, dok pored njih stoji činije sa hranom i rashlađenom svežom vodom.

A šta je sa ljubimcima koji su napolju i nemaju ništa? Pažnju i brigu vlasnika izgubili su onog dana kad su izbačeni na ulicu na kojoj svakodnevno besomučno tragaju za mrvama hrane i kapima vode, izbegavajući vrelinu asfalta koji može da im nanese teške opekotine na šapama.

Na ulicama Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, čini se da ima previše napuštenih i zapuštenih vlasničkih pasa. Deluje kao da je sve više onih koji su donedavno živeli u udobnosti doma, ali su izgleda dosadili ljudima koji su ih nabavili iz ko zna kog razloga, ponajmanje iz ljubavi.

Jedan takav zanemaren pas danima tumara Pančevom: kako je napisano u objavi na Fejsbuku, u grupi Ljubimci Pančevo - Serbia Animal Welfare and Protection, fotografije koje ga prikazuju snimljene su u Ulici Vojvode Radomira Putnika. U objavi piše da pas nije ranije viđan u gradu, pa se pretpostavlja da se radi o vlasničkom psu koji je pobegao iz doma.

Ovako zapušten i zanemaren pas unezvereno hoda ulicom i vraća se, nije agresivan i prilazi ljudima.

Korisnici Fejsbuka ispod ove objave konstantno ostavljaju komentare i više su nego ogorčeni zbog teške situacije u kojoj se pas nalazi.

Napušten pas u Pančevu Foto: Fejsbuk/Ljubimci Pančevo - Serbia Animal Welfare and Protection

Osim saveta građanima da na mnogim punktovima u gradu ostave plastične činije sa vodom, kako bi se ovakvi nevoljnici napojili na vrućini, pretpostavljamo da će neki plemeniti ljubitelj životinja uzeti psa i odvesti ga grumeru, a potom i veterinaru koji će psa pregledati i eventualno očitati čip.

U slučaju da vlasnik psa ne bude pronađen, možda će mu osoba koja ga odvede na šišanje i kupanje ponuditi privremeni smeštaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mali Snupi je posetio Telegraf: Preslatki crni pas koga je Nikola iz Srbobrana spasao

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺

    10. jul 2024. | 10:21

    И ово недужно биће је некада било нечији КУЋНИ љубимац. Нажалост, још многи ће овако завршити.