• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izgubljenu pudlu udomljava pinč Paja: Ako se vlasnik ne javi za devet dana, pudla ostaje u hraniteljskom domu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je pronađena u lošem higijenskom stanju, ustanovljeno je da je pudla uredno podšišana, nokti su joj sređeni i nosi jaknicu brenda 13Th

  • 0
Izgubljena pudla Foto: Anja Švabić

Izgubljeni pas, mužjak prelepe crvene pudle, lutao je okolinom Starog sajmišta u Beogradu gde su ga pronašla i prisvojila dva beskućnika.

Žena po imenu Anja Švabić je osoba koja prema psima pokazuje izuzetnu empatiju i posebnu brigu. Ona je saznala gde se pudla nalazi i otišla je do ljudi koji su bili voljni da joj predaju psa, uz novčanu naknadu. Anja je psa otkupila i odmah preduzela sve mere kako bi pronašla vlasnike.

Iako poseduje aparat za očitavanje čipova, Anja je utvrdila da pudla nema čip, pa je pronalazak njenih vlasnika veoma otežan.

To je bio razlog da se Anja oglasi putem društvene mreže Fejsbuk, u grupi IZGUBLJENI I NAĐENI LJUBIMCI U BEOGRADU.

U razgovoru sa Anjom, ekipa "Telegrafa" saznala je da je pas bio zanemaren, čak mu se dlaka osećala na ljudski urin. Pudla je odvedena kod grumera koji je ustanovio da je higijenski zanemarena, ali je propisno i uredno podšišana, a i nokti su joj bili sređeni. Pudla na sebi ima jaknicu sa oznakom 13Th koja predstavlja skupoceni brend odeće za kućne ljubimce, kaže Anja za Telegraf.rs.

Pudla prepoznaje komande "sedi" i "daj šapu", umiljata je i razigrana i privremeno se nalazi kod Gordane Jovančić, prijateljice Anje Švabić koja već ima psa, patuljastog pinča Paju.

Paja i pudla se ne razdvajaju i postali su dobri prijatelji.

Prema čl. 69 Zakona o dobrobiti životinja, vlasnik je dužan da prijavi nestanak kućnog ljubimca nadležnom organu jedinice lokalne samouprave i veterinarskoj službi, u roku od tri dana od dana nestanka. Ako vlasnik, odnosno držalac ne prijavi gubitak životinje iz stava 1. ovog člana, smatra se da je napustio životinju. Ukoliko vlasnik, odnosno držalac kućnog ljubimca, ne preuzme životinju u roku od 15 dana od dana boravka u pansionu za životinje, osoba koja je pronašla kućnog ljubimca ima zakonsko pravo da ga usvoji.

Preostalo je još devet dana da se javi vlasnik pronađene crvene pudle. Ukoliko se to ne dogodi, ona će ostati u domu sa svojim najboljim prijateljem Pajom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovako izgleda obuka za pse za pretrage i spasavanje iz lavina

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari