• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uginulo magarence Milence

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petomesečno magarence Milence, koje je nakon spasavanja sa Krčedinske ade, zbrinuto u udruženju “Zoo planet" u Kamenici kod Niša, nije izdržalo oporavak i juče popodne zauvek je zatvorilo oči

 • 2
Magarence Milence

Magarence Milence Foto: Zooplanet

Petomesečno magarence Milence, koje je nakon spasavanja na Krčedinskoj adi, bilo zbrinuto u “Zoo kutku” u Kamenici kod Niša, uginulo je juče popodne.

Dušan Stojanović, predsednik Udruženja “Zoo planet”, kaže da su se nadali da će se Milence oporaviti, uprkos tome što je bilo zbrinuto, u teškom stanju i sa teškim prelom desne prednje noge.

"Izgledalo je kao da se oporavlja, međutim, juče ujutru se probudilo potpuno klonulo. Odmah smo ga odneli kod veterinara, gde mu je uključena infuzija i preduzeto sve što je bilo moguće, ali je popodne uginilo.

Veoma nas je potresla njegova smrt, posebno mene. Nadao sam se i verovao u Milencetov oporavak, a uginuo mi je na rukama”, kaže Stojanović.

On je izjavio  da je magarence pravim čudom preživelo i spasavanje sa Krčedinske ade, ali sada je očigledno da je pomoć stigla prekasno.

"Milence je zadobio prelom noge u krdu sa stotinak magaraca, kada je imao samo mesec dana", kaže Stojanović. "Puna četiri meseca je tako živeo. Ne znamo kako se hranio i kako je mogao da sisa sa kada mu je bila polomljena cevasta kost iznad zgloba".

Magarence Milence

Magarence Milence Foto: Zooplanet

"Kada je pronađen bio je iznemogao i promrzao. U “Zoo kutku” smo mu odmah uključili vitamin i jaču hranu, ali operacija nije dolazila u obzir, jer zbog isrpljenosti ne bi preživeo anesteziju. Zato mu je veterinar fiksirao nogu longetom”, dodao je Stojanović. On je dodao da je "Zoo kutak" zatražio da se uradi obdukcija magarenceta kako bi se ustanovilo da li je uginulo zbog opšte slabosti ili je uzročnik virus ili bakterija.

(D. Kocić/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Maja

  8. februar 2024. | 20:31

  Joj jadno. Pa zar mu taj vlasnik 4 meseca nije prisao ni video u kakvom je stanju.

 • Дедко

  9. februar 2024. | 12:44

  Ове фотографије су шокантне, зребало је да на то упозорите читаоце.