• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zašto naši kućni ljubimci vole čudne igračke: Što ućebanije, olinjalije, ižvakanije i u "fronclama" - to bolje

B. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Da li se ikada zapitate zašto mačke i psi u korpama drže predmete koji bi trebalo pre da budu na nekoj deponiji nego u domu

  • 0
Ljubimci i igračke Foto: Shutterstock/Przemek Iciak

Da li se ikada zapitate zašto vaš ljubimac u korpi za igračke drži ućebane, olinjale i ižvakane loptice, ili se u dubini njegovog skrovišta nađe poneka koska ili plišana životinja u “fronclama”?

Neretko vlasnici kućnih ljubimaca kupe svom mezimcu nove igračke, ali ih oni prezrivo osmotre i vrate se “maženju” sa otrcanim, pocepanim ostatkom nekog predmeta koji je odavno trebalo da bude na nekoj deponiji, piše Thesprucepets.

Zašto ljubimci obožavaju stare i ofucane igračke koje ste im kupili pre ko zna koliko vremena?

Vlasnici kućnih ljubimaca rado se uključuju u ovakve diskusije i iznose svoja iskustva.

“Moja “korgica” Šarlot je upravo takva sa psom Tomom od plavog lateksa koga smo platili samo 4 dolara i već škripi od starosti i korišćenja. Kad je ona u pitanju, zaboravili smo na sve interaktivne zagonetke i igračke za doziranje poslastica na koje smo potrošili brdo para. Jer, Šarlot ima oči samo za Toma: s njim komunicira, cvili i žali mu se, bukvalno razgovara s njim. Ona takođe voli da paradira sa Tomom po sobi i pokazuje ga kome želi”, kaže Šarlotina vlasnica.

Iz nekog razloga, naši ljubimci se fiksiraju za određene igračke: kao što se deca u detinjstvu “zalepe” za omiljeno ćebe ili jastuče, neke igračke ili predmeti postaju posebni u očima naših ljubimaca, a vlasnici imaju zadovoljstvo da gledaju njihove hirovite i zaštitničke reakcije.

Evo i omiljenih priča o kućnim ljubimcima i njihovim posebnim prijateljima.

Ljubimci i igračke Foto: Shutterstock/Julia Zavalishin

Drug ćebence

“Moja dva psa, petogodišnji tigrasti pit bul Bakster i jednogodišnji mešanac pit bula Oli, imaju neobične, ali divne opsesije”, kaže jedna vlasnika. “Bakster obožava meku ćebad: bukvalno svako ćebe na koje može da stavi usta i šape, on će mesiti poput najzadovoljnije mačke. To je slatko i veoma dragoceno saznanje. Oliju je lakše, jer je opsednut svime što voli Bakster", kaže vlanica ovih pasa.

Specijalni prijatelj jež

"Postoji samo jedna igračka koju je Kuper, moj dvogodišnji kavalir king Čarls španijel, ostavio nedirnutu i veoma je poštuje: to je Hedž, plišani jež veličine košarkaške lopte. Kuper se sa Hedžom “sastaje” svake večeri u 21 sat, kada “sleće” na moj krevet da bi se zabavio desetak minuta pred oslazak na spavaje. Hedž i Koper se, kao programirani, zabavljaju svake večeri i zajedno se opuštaju nakon duge, celodnevne “teške” dremke”, kaže Kuperova vlasnica.

Veverica, prijatelj za ceo život

"Moja osmogodišnja mešanka Meni neće hvatati veverice u šetnji, jer ima omiljenu igračku, gospodina Vevericu. Volimo da ga krijemo ispod ćebeta da bismo izazivali Meni. Kad pronađe vevericu, ona traži istu zabavu”, priča vlasnica.

Prastari drugar iz Doba jure

"Moj pas Feta svaku igračku koju dobije gotovo odmah uništi, ali ona koja se zadržala duže od bilo koje je zeleni dinosaurus. Barem je nekada to bila, jer je sada to samo izduvani, bezoblični nered zelene boje koji Feta i dalje voli nesmanjenom ljubavlju. Igračku smo dobili od komšije koji je ostavio dosta predmeta ovog tipa u kanti ispred svoje kuće. Bili smo u šetnji i videli brdo igračaka u kanti, a Feta je odmah krenula ka dino igrački, zgrabila je i nosila u ustima do našeg stana. Igračka nema ime, više nema ni lice, ali svaki put kad je Feta ugleda, kao da je - prvi", tvrdi Fetina vlasnica.

Ljubimci i igračke Foto: Shutterstock/New Africa

Mačka i igračka

Omiljena igračka moje mačke Erl je gospodin Gusenica, prugasta duguljasta igračka duginih boja pričvršćena za štapić. Prvi put kada se igrao sa gospodinom Gusenicom, Erl je bio toliko uzbuđen da ga je držao u ustima i režao - ni na koga posebno, već samo da bi upozorio sve da je to samo njegova igračka. Od tada, Erl vuče gospodina Guju preko dnevne sobe i stavlja ga u moje krilo da mašem njim i da ga bacam dok ga on juri. Toliko se igramo sa ovom igračkom da smo morali da mu kupimo već treću Gusenicu”, tvrdi jedna žena.

Ljubimci i igračke Foto: Shutterstock/Olga Aniven

Velika trojka

"Moj 11,5-godišnji crni labrador Oskar opsednut je ogromnim igračkama. On nije mali pas, a ove igračke su upola njegove veličine. Njegova dva najomiljenija “giganta“ su lav Mak i izuzetno velika igračka Lambi.

Kada dođemo kući, Oskar zgrabi nekog od njih da nas pozdravi i paradira okolo sa Mekom ili Lambijem koji mu vise iz usta. Ako gledamo televiziju, on drema na jednom od njih ili ih natapa pljuvačkom. Oni ga smiruju kad ih grize.

Gde god se Oskar nalazi, Mek i Lembi sigurno nisu daleko, kaže Oskarova vlasnica.

Da li i vaš ljubimac ima posebnog prijatelja - igračku?

Pošaljite nam njihovu fotografiju koju ćemo rado objaviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari