• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Verujete u Zodijak i njegove zakonitosti? Evo koje su najbolje rasa pasa za svaki horoskopski znak

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mnogi budući vlasnici žele da imaju psa koji će im odgovarati po temperamentu, a punim pogotkom prilikom njegove nabavke smatraju podudarnost karaktera ljubimca sa sopstvenim životnim stilom

  • 0

Tražite savršenu rasu psa koja odgovara predstavniku Zodijaka kome pripadate?

Pronašli smo buduće kućne ljubimce za svaki horoskopski znak!

Koja rasa pasa je komplementarna vašem horoskopskom znaku?

Tajlandski ridžbek za Ovna

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Strastven, impulsivan, avanturistički nastrojen, realan i harizmatičan Ovan najbolje će se slagati sa tajlandskim ridžbekom.

Podaci o ovom psu prvi put su dokumentovani pre 350 godina. On je energičan i voli da radi, ali i da luta, neverovatno je tvrdoglav i pomera sopstvene granice. Sklon je jurnjavi za malim životinjama i impulsivno trči za svakom zabavom.

Vlasnik Ovan treba da bude odlučan u treniranju tajlandskog ridžbeka koji će mu, zauzvrat, biti bezrezervno odan.

Baset za Bika

Baset

Foto: Shutterstock

Lojalni, posesivni, velikodušni gurmani Bikovi biće dobri prijatelji sa basetom.

Baset je prijateljski nastrojen i opušten pas koji uživa sa vlasnikom. Često miran i lenj, on je idealan saputnik za vlasnika Bika sličnog temperamenta. Veoma je odan porodici sa kojom živi i dobro se slaže sa drugim psima u domu, sve dok ga poštuju.

Sibirski haski za Blizance

Sibirski haski

Sibirski haski Foto: Pixabay

Društveni, ponekad površni, pametni, šarmantni Blizanci odlično se slažu sa sibirskim haskijem.

Poznat po očima različite boje i snažnom karakteru, pričljivi sibirski haski je divan pratilac Blizancima. Tvrdoglav je i veoma inteligentan i umetnik u bežanju iz doma!

Ne bi trebalo da bude dugo sam, jer će uznemiravati susede. Voli društvenu interakciju i mentalnu stimulaciju kako bi zaboravio na dosadu, a samim tim i destrukciju. On je idealan pas za Blizance koji će zahvaljujući ljubimcu napraviti dobar balans između poslovnog i privatnog života.

Vižla za Raka

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Emotivno osetljiv, pouzdan, povremeno anksiozan Rak dobro će se slagati sa vižlom.

Vižla u sebi nosi više od kraljevskog izgleda. Njoj je potrebna ogromna količina vlasnikove naklonosti.

Sa nadimkom "čičak", vižla je savršen pratilac za emocionalnog Raka. Veza između vižle i Raka je dvosmerna ulica stalne ljubavi. Vižla ne voli samoću, ali će biti podozriva kad je reč o upoznavanju sa nepoznatima.

Vižla je pravi izgovor vlasniku koji ne želi da se zamara na zabavama ili proslavama!

Čau čau za Lava

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Ambiciozan, pomalo sujetan, otvoren, samouveren i pretenciozan Lav biće dobar prijatelj sa čau čauom.

Čau čau je lav u svetu pasa, nezavisan je i dostojanstven. Po karakteru i izgledu je pravi izbor za vlasnika Lava. Njegova bujna dlaka poput lavlje privlači pažnju gde god se pojavi.

Border koli za Devicu

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Orijentisan na posao, pouzdan i miran, analitičan i prijateljski nastrojen, vlasnik Devica će uživati u društvu border kolija.

Ovaj pas takođe voli da radi. Uživa u ispunjavanju zadataka i fizičkim i mentalnim vežbama. Sličan je Devici po radnom temperamentu. Sa ovim energičnim, ali dobodušnim psom nikada nije dosadno. On ne voli da se mazi, što je dobro za Devicu čiji jezik ljubavi najverovatnije nije fizička naklonost. Uposlite svog border kolija i pružite mu mnogo stimulansa. On će postati vaš pouzdani poslovni partner.

Papilon za Vagu

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Društvena, umetnički nastrojena, neodlučna ali iskrena i poštena Vaga biće oduševljena papilonom.

Iako je poznat po poziranju za portrete iz 16. veka, papilon je druželjubiv pas živahnog karaktera. Sa imenom koje se sa francuskog doslovno prevodi kao "leptir“, ovaj pas voli da upoznaje nove ljude i pse. Za prijateljsku Vagu, društveni papilon može biti divan prijatelj. S obzirom na to da uživa u druženju, papilon je sjajan partner za šetnju gradom.

Šiba inu za Škorpiju

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Zaštitnik mnogih, ćudljiv, mudar, opsesivan i intuitivan, vlasnik Škorpija dobro će se razumeti sa šibom inu.

Inteligentna šiba inu je smeo pas jedinstvenog izgleda. Ima jaku volju, besprekornu budnost i odličnu intuiciju. Nije neuobičajeno da bude snalažljiviji od vlasnika. Šibe su po prirodi nezavisne, pa ih socijalizujte od najranijeg uzrasta.

Planinski pirinejski pas za Strelca

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Prijateljski raspoložen, otvorenog uma, optimistički raspoložen Strelac biće zadovoljan sa pirinejskim planinskim psom kao ljubimcem.

Ovaj pas ima bezgraničnu energiju i nezaustavljivu naklonost prema svom vlasniku. On je inteligentan, nezavisan i voli da sam shvati ono što se od njega traži. Strelac sa pozitivnim stavom i odgovarajućom energijom odlično se uklapa u suživot sa ovim psom koji zahteva mnogo socijalizacije od ranog uzrasta.

Nemački kratkodlaki ptičar za Jarca

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Praktični radoholičar, disciplinovani i ponekad strogi Jarac će uživati u društvu nemačkog kratkodlakog ptičara.

Nemački kratkodlaki ptičar je praktičan i izdržljiv pas koji ne želi ništa više od zadatka. Inteligentna i vodljiva, ova rasa voli da ugađa vlasniku. On će naporno raditi za njega, što je korisna osobina za Jarca koji je stalno u pokretu. Ovi psi se dobro se ponašaju uz odgovarajuću obuku i žele da prate svog Jarca u svakom momentu.

Veliki šnaucer za Vodoliju

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Ekscentričan, idealističke prirode, jedinstven, nepredvidiv, intelektualno jak, vlasnik Vodolija će se dobro provoditi sa velikim šnaucerom.

Ovaj pas je razigran, smeo, inteligentan i ponekad nepredvidljiv. Idealan je saputnik za ekscentričnu Vodoliju. I vlasnik Vodolija i veliči šnaucer žive za sopstvenu jedinstvenost i aktivnost.

Nemačka doga za Ribe

Horoskopski znak vlasnika i izbor psa

Foto: Shuttesrstock

Saosećajne, prepune samosažaljenja ali i kreativne, Ribe će biti zadovoljne ako je pored njih ljubimac u liku nemačke doge.

Ovaj ogromni pas sa zlatnim srcem ne zove se bez razloga nežni džin: osetljiv je na okolinu, prijatelj je od poverenja i voli da se ugnezdi kod Ribe koja je prema njemu emotivno slaba.

Iako ovaj masivni pas nije ni približno orijentisan na lov kao nekada, nije izgubio instinkt zaštitnika. Za mirne Ribe, telohranitelj u vidu moćne nemačke doge i nije tako loša stvar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari