• 5
 ≫ 

Želite da nabavite zdravog i veselog ljubimca? Obratite pažnju na ovih 5 stvari

 ≫ 

Trebalo bi da svaki korak shvatite veoma ozbiljno, jer je reč o preuzimanju jednog živog bića

  • 5
Pas, štene, ljubimac

Ilustracija, Foto: Unasplash

Ukoliko ste se odlučili da nabavite ljubimca sa pedigreom, prvo što bi trebalo da uradite jeste da potražite kvalitetno leglo.

Važno je da znate kako da odabrati dobrog odgajivača kako biste bili sigurni da ćete dobiti zdravog i veselog ljubimca. U tom slučaju, morate da obratite pažnju na sledeće detalje, navodi portal Apetit.rs.

 

Nabavite preporuke

Imajte u vidu da odgajivači vama pružaju uslugu, odnosno vi ih na neki način angažujete. S tim na umu, pristupite odabiru odgajivača kao da tražite zaposlenog i zamolite prijatelje i saradnike za preporuku nekog odgajivača. Ako su oni bili zadovoljni, velika je verovatnoća da ćete i vi biti.

 

Popričajte sa odgajivačem uživo

Kada se pripremate da uzmete ljubimca iz odgajivačnice preporučljivo je da zatražite da upoznate odgajivača - bilo u njegovom domu, u odgajivačnici, ili na nekom neutralnom mestu. Prema njegovom stavu možete dosta da zaključite o načinu na koji drži svoje životinje.

 

Pitajte, pitajte, pitajte!

Pre nego što odete na zakazani sastanak sa odgajivačem, pripremite pitanja! Popišite listu svega šta vas zanima u vezi sa leglom, poreklom, ili određenom životinjom. Ukoliko odgajivač nema previše strpljenja za vaša pitanja, ili vidite da izbegava odgovor, shvatite to kao znak upozorenja.

kokapu, štene

Foto: Unsplash

 

Zatražite da vidite roditelje vašeg ljubimca

Roditelji vašeg budućeg ljubimca su najbolji prikaz kako bi on mogao jednog dana da izgleda. Iz tog razloga, sasvim je u redu da tražite da vidite i roditelje.

 

Tražite informacije o vakcinaciji

Pouzdan odgajivač će vam drage volje dati sve informacije kada i protiv čega je životinja vakcinisana, kao i informacije o potencijalnim zahvatima i pocedurama. Ukoliko to izbegava, vreme je da odete do nekog drugog legla.

Biranje dobrog odgajivača svakako je mnogo više od ovih nekoliko stavki, ali važno je početi od nečega. Trebalo bi da ovaj korak shvatite veoma ozbiljno, jer je reč o preuzimanju jednog živog bića, a na kraju krajeva, i o većem ulaganju.

Video: Ovo bi svi trebalo da naučimo pse: Uneredio je kuću, ali je počistio sve za sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draga

    29. januar 2021. | 20:56

    Ništa ne uzimam sa pedigreom.Ja sam udomila napušteno stene neznam ni roditelje ni rasu i volim ga beskrajno. Mislim da je to naj humanije.

  • Avangarda

    29. januar 2021. | 15:53

    Ja uzeo maltezera u avgustu mesecu i odradio sve 3 vakcinacije (1000 din jedna). Trenutno uživam u takvoj ljubavi prema ovom prelepom stvoru i sve preporuke u korist maltezera.Nerviranje traje dok kaki i piški po sobi (kaka je tvrda i nije problem) a kad napuni 7 meseci on sve zna,da trpi da sam potraži..ma apsolutno je genijalan.Meni (75') ženi i deci je ulepšao život,boravak u kući,svaki povratak sa posla je takva radost ljudi moji da svima želim da to osete i dožive.To su skokovi do rameba,to je stvorenje koje vas voli više od sebe samog.Spava na francuskom ležaju između mene i žene i volimo ga ko Boga. Nadam se da sam nekom pomogao i da će još neka porodica da nabavi maltezera i uživa u ovolikoj ljubavi nekada kraljevskih pasa.Pozdrav iz Knjaževca.👍

  • QQQ

    29. januar 2021. | 18:41

    Već 16,5 god čuvamo mešanca.Bakica je car, samo smo prvi mesec imali problem sa nuždom.Prelepi su i prepametni.