• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobro pogledajte ovaj snimak, jer će spasiti život vašem psu ukoliko proguta lopticu i počne da se guši

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veterinar Adam Kristman na svom TikTok profilu objavljuje savete koji se odnose na zdravlje, ponašanje, ishranu i druge segmente života naših kućnih ljubimaca, a ovaj video jedan je od najgledanijih

  • 0

Adam Kristman, doktor veterinarske medicine, ima svoj TikTok profil gde objavljuje pregršt saveta koji se odnose na zdravlje, ponašanje, ishranu i druge segmente života naših kućnih ljubimaca. Jedan od njegovih najnovijih i najgledanijih videa, koji premašuje 10 miliona pregleda, odnosi se na najgoru noćnu moru svih vlasnika pasa - gušenje zbog progutanog i zaglavljenog predmeta.

U ovom video snimku dr Kristman daje konkretan savet kako da pomognete psu koji se guši lopticom.

Video snimak "zahvata" koji se izvodi u slučaju da pas proguta lopticu postavljen je na Kristmanovom profilu @dr.adamchristman.

Na snimku koji traje dvadesetak sekundi prikazan je postupak koji vlasnik treba da primeni u slučaju da njegov pas proguta lopticu ili bilo koji predmet koji mu se zaglavi u grlu.

"Nadam se da nikada neću biti u ovoj situaciji. Hvala na obaveštenju!", komentar je jednog korisnika TikToka.

"Doživeo sam anksioznost samo gledajući ovo i verujem da bih se uspaničio", dodao je jedan vlasnik.

"Au, to je zaista hitna situacija", izjavio je treći.

@dr.adamchristman52 How to get a ball out of a choking dog. #doghealth #vetsoftiktok #dogtok #tiktokdogs #dogsoftiktok #dogparents ♬ Helikopter - Fazlija

Bilo je različitih komentara na ovaj video, pa je jedan vlasnik postavio pitanje:

"Da li bi pas zaista bio ovako miran da se guši i dozvolio da mu to uradite? Hvala Vam što ste podelili savet, samo sam radoznao".

Drugi korisnik mreže je podelio svoje neprijatno iskustvo.

"Jednom se moj mali pas gušio grizom. Izbezumljeno sam ga podigao i držao naopačke pokušavajući da mu istresem sadržaj. Preživeo je, ali eto znam i kako."

U komentarima su se našla iskustva vlasnika mačaka koje su se gušile piletinom, a jedan od korisnika TikToka postavio je Kristmanu pitanje da li je potrebno primeniti Hajmlihov zahvat ili prikazanu radnju u slučaju velikih pasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari