• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je popularan, ovog psa se treba čuvati: Jedna njegova ružna osobina je problematična za porodice

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznata stručnjakinja za obuku pasa otkrila je budućim i sadašnjim vlasnicima koju popularnu ukrštenu rasu treba da izbegavaju i budu oprezni ukoliko baš nju žele kao kućnog ljubimca

  • 1
PAs Foto. Shutterstock/Annette Shaff

Poznata stručnjakinja za obuku pasa otkrila je budućim, ali i sadašnjim vlasnicima koju popularnu rasu treba da izbegavaju i budu oprezni ukoliko baš nju žele kao kućnog ljubimca. Ovaj pas, kako kaže, ima ružnu osobinu koja je rizična za svaku porodicu, pogotovo sa malom decom, prenosi Thesun.

Sesilija Erhabor je podelila svoja iskustva o rasi pasa putem video snimka postavljenog na njenom TikTok kanalu @plaiertvodogtraining, a reč je o rasi kokapu, koja je nastala ukrštanjem koker španijela i pudle.

Koje su "dobre, loše i ružne" osobine popularnog kokapua? Sesilija je objasnila da je radila sa mnogim psima ove rase i rekla da postoji mnogo dezinformacija o njima. Polazeći od dobrih osobina kokapua, ona kaže da ovaj pas može da bude porodični ako je pravilno obučen. Kokapu je donekle hipoalergena rasa što je dobro za ljude koji pate od alergija. Sesilija dodaje da je kokapu "prilično prijateljski nastrojen" i ima veliku energiju koja može da bude dobra, ali i loša osobina.

Iako kokapu može da bude dobar porodični pas, neki pripadnici rase mogu da budu neverovatno jaki.

"Zbog toga ne bih preporučila kokapua za porodice sa malom decom". Sesilija je otkrila da je "ružna" strana kokapua njegova izuzetno izražena teritorijalnost, a ako postane čuvar koji brani imovinu, on će vas držati podalje od svega, ponajviše hrane ili igračaka. Sesilija objašnjava da ovoj rasi treba mnogo mentalne stimulacije, jer je izuzetno inteligentna.

@playertwodogtraining Everything you need to know about Cockapoos #cockapoo #cockapoosoftiktoks #cockapoos #dogbehaviourist #dogbehaviorist #dogowner #dogowners #dogsoftiktok #doglovers #doglover #dogtrainer #puppytok #puppy #puppytraining #puppies #dogtraining #tiktokdogs #dog #dogs #playertwodogtraining ♬ original sound - Player Two Dog Training

"Morate se potruditi da ima odgovarajuću mentalnu stimulaciju, inače ćete se naći u velikom problemu", tvrdi ona i dodaje da sve što je rekla nije kraj mukama sa kokapuom.

Jer, kokapu ne preza od toga da sa ulice pokupi "sve i svašta" i sklon je piki - jedenju predmeta koji nisu hrana. Osim intolerancije prema nekim namirnicama i alergijama, kokapu je poznat i po tome što se može naći svuda, jer se bukvalno štancuje u odgajivačnicama.

Sesilijin video je izazvao mnoge odgajivače i vlasnike kokapua da komentarišu. On je postao viralan, sakupivši preko 109.000 pregleda na platformi TikTok.

Rase koje pojedini veterinari ne preporučuju Kokapu Foto: Shutterstock//Srw Photo

Korisnici su odmah napunili inboks komentarima koji su bili najčešće sasvim suprotni onome što je stručnjakinja govorila.

"Moj kokapu nema nijednu osobinu koju ste naveli, on je pas koji nas voli i dobro se ponaša“, kaže jedan korisnik mreže.

Drugi je rekao da je imao kokapua 17 godina i da je to bio najsavršeniji ljubimac, iako je imao probleme sa ušima.

Treća osoba je izjavila da njena porodica ima dva kokapua i nijedan nema "ružne" osobine.

"Oni su tako divni, poslušni i prespavaju veći deo dana", tvrdi ona i dodaje da su njeni kokapui bili divni još kao štenci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    30. april 2024. | 13:13

    Danas svako pise sta mu je volja.Ako ima ludog psa neka zadrzi to za sebe.