• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovi psi obožavaju vodu: Među njima je i rasa za koju nikad ne bismo pomislili da voli kvašenje i kupanje

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni uživaju u vodi jednako kao i na suvom i čini se da traže svaku priliku da bi plivali, skakali po plićaku i uživali u vodenim sportovima sa vlasnikom

  • 2
Psi koji vole vodu Foto: Shutterstock/Enna8982

S obzirom na nedavni toplotni talas koji nas je zahvatio (sa kratkom osvežavajućom pauzom) i predstavlja samo najavu za sledeći, još topliji, ljubitelji plivanja i rekreacije u vodi uveliko planiraju aktivnosti, bilo da su vezane za bazen, jezero, more ili reku. Ukoliko su uz to i ljubitelji pasa, verovatno žele da sa sobom povedu i jednog vernog i aktivnog saputnika koji voli i da se kupa.

Upravo nas ta situacija podstiče da predstavimo rase pasa koje zaista uživaju u vodi isto kao i na suvom, ako ne i više. piše Apetit.rs.

1 Labrador retriver

Opšte je poznato da je ovo jedna od najomiljenijih rasa pasa zbog svoje neverovatne inteligencije, druželjubivosti (kako prema deci, tako i prema drugim životinjama) i energije.

Pored toga, poznato je da su ovi psi strasni plivači i uživaju da svoje vreme provode uklapajući se u vodeni svet.

2 Zlatni retriver

Psi koji vole vodu Foto: Shutterstock/Denis Moskvinov

Kako i u većini stvari zlatni i labrador retriver idu zajedno "šapu pod šapu", i njihova ljubav prema vodi se ne razlikuje značajno. Dlaka zlatnog retrivera je divna, ali i otporna na vodu, što mu omogućava da provodi dosta vremena plivajući.

3 Njufaundlend

Ovo je rasa poznata i kao "nežni div" zbog umiljate naravi, ali je najpoznatija po ljubavi prema vodi. Slojevita i veoma duga vodootporna dlaka omogućava ovom psu da aktivno boravi u vodi, što predstavlja spas od vrućina koje ne podnosi najbolje.

4 Engleski seter

Uz svoju pitomu narav i izvrsne veštine lova na ptice, engleskom seteru plivanje predstavlja samo još jednu zabavu kojoj će se rado pridružiti.

5 Irski seter

Irski crveni seter Foto: Pixabay

Pas neuobičajeno crvene, ali prelepe dlake, veran svojim vlasnicima, uvek će biti spreman da provede vreme sa njima u vodenom okruženju, bilo na plaži ili obližnjem jezeru.

6 Lagoto romanjolo

Lagoto romanjolo Foto: Shutterstock

Ovo je rasa koja je smatrana pretečom svih vodenih pasa. Iako se danas veći naglasak stavlja na njegovu sposobnost pronalaženja tartufa, prvobitna namena lagota romanjola bila im je lov vodenih ptica, odakle i dolaze njihove izvrsne plivačke sposobnosti.

7 Portugalski pas za vodu

Portugalski vodeni pas Portugalski vodeni pas Foto: Shutterstock/

Iz naziva ove, ali i sličnih rasa, jasno je da su upravo ovi psi najbolji prijatelji pecaroša i mornara. Kombinacija privrženosti vodi i potrebi za dosta aktivnosti čini portugalskog psa za vodu idealnim za ljubitelje vodenih sportova.

8 Pudla

Pudla je rasa koja predstavlja sinonim ukusa, inteligencije, sofisticiranosti i pedantnosti, u stvari se ne plaši da se uprlja i pokvasi, već nasuprot - uživa u vodi. Osim odanog, pametnog i elegantnog psa zanimljive frizure, nabavkom pudle ćete dobiti i predanog prijatelja koji je rado spreman pokvari svoju frizuru zarad uživanja u kupanju.

(Telegraf. rs.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari