• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tri rase pasa koje popularni trener nikome ne preporučuje: Najmanji od njih je pravi "đavo iz torbe"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako želite da nabavite psa koji se lako obučava i slaže sa decom, ovaj stručnjak bez "dlake na jeziku" objašnjava koje rase treba da zaobiđite

  • 0
Čivava Čivava Foto: Shutterstock//Olga Aniven

Veoma popularan profesionalni dreser pasa, koji na TikTok mreži ima svoj profil @americanstandardk9, kratkim i efektnim snimcima objašnjava vlasnicima sve ono što je potrebno da znaju u vezi sa kućnim ljubimcima. U jednom od najgledanijih videa on objašnjava koje tri rase pasa ne bi preporučio budućim vlasnicima, a među njima je i jedna rasa koja je potpuno neprihvatljiva porodicama sa decom.

Od samog "đavoljeg" psa do ljubimca koji uvek ima brdo zdravstvenih problema, ovaj stručnjak za životinje iz "StandardaK9" opisao je tri male "zlobne" rase, među kojima su veoma tvrdoglavi i bolešljivi francuski buldog, zatim čivava koju je "krstio" kao "malu satanu koju možete spakovati u torbicu" i "nepopularna" šiba inu, prenosi Thesun.

Francuski buldog Francuski buldog Foto: Shutterstock/Film

On je obajsnio zašto treba da budete oprezni prema francuskim buldozima koji se nalaze na trećem mestu njegove liste najnepopularnijih pasa. Iako je "veoma sladak i dolazi u neverovatnom mnoštvu boja, a pritom je "pakleno skup", francuski buldog je pun zdravstvenih problema i uz to prilično tvrdoglav i teško ga je trenirati.”

Čivava Čivava Foto: Shutterstock/Eelena Yakimova

Potom je veoma otvoreno govorio o čivavi kojoj je dao i težak nadimak. Ovaj pas je "sam đavo", odnosno "mala satana koju možete spakovati u tašnu, a ona će ugristi svakoga ko pokuša da je pomiluje ili da se rukuje s vama".

"Čivava je bukvalno pas za jednu osobu: ona se ne slaže sa ostatkom porodice ili decom i prilično je opasna, jer će ujedati svakoga osim vlasnika", tvdi ovaj stručnjak.

Na kraju, trener za pse je objasnio zašto šiba inu nije pogodna za većinu vlasnika pasa.

Šiba inu Šiba inu Foto: Shutterstock/Iullimakar

"Šiba inu je super tvrdoglav pas, ne voli da ga podučavate, ne voli da mu se govori šta da radi i pokušaće da dominira vlasnikom i svakom drugom osobom u vašem domu".

@americanstandardk9 Top 3 Small Dog Breeds We DON’T Recommend #dog #puppy #shibainu #frenchbulldog #chihuahua #chihuahuastiktok #frenchbulldogs #shibainupuppy #puppylove #fyp ♬ original sound - AmericanStandardK9

Ovaj TikTok snimak, koji ima skoro 6 miliona pregleda, zaprepastio je mnoge vlasnike i ljubitelje pasa, ali je i dobio neverovatnih 563.100 lajkova.

Ipak, mnogi korisnici društvenih medija nisu se složili sa njegovim tvrdnjama.

Jedna osoba je rekla: "Imam šiba inu koja je veoma dobra i poslušna".

"Moja šiba inu je predobra i takva je oduvek. Mislim da je vaša lista pogrešna", napisao je drugi vlasnik.

Treći je prokomentarisao da mu se skoro sviđa koliko ovaj čovek greši u vezi sa njegovom čivavom.

Neki komentatori su se složili sa dreserom, ali su neki kategorički negirali njegove tvrdnje u vezi sa čivavom.

"Imam čivavu koja ne ujeda svakoga ko joj priđe", piše jedan vlasnik.

Drugi vlasnik francuskog buldoga kaže da je to neverovatno poslušan pas, ali je istovremeno stiglo zapažanje drugog vlasnika koji je priznao da "ova rasa zaista nije laka za obuku".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari