• 11

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan profesionalni trener pasa tvrdi: Ove tri rase ne bih nikad čuvao!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Razlozi zbog kojih je stručnjak napravio ovaj izbor neće se dopasti mnogim vlasnicima. Ipak, možete li da poreknete istinitost nekih podataka?

  • 11
Rase koje veterinari ne preporučuju Rase koje veterinari ne preporučuju Foto: Shutterstock/Kanut Photo

Jedan stručnjak za trening i dresuru pasa podelio je svoja iskustva o tri rase koje nikad nikome ne bi preporučio.

Razlozi izbora nisu se dopali mnogim vlasnicima, ali su njegova iskustva takva kakva jesu i o njima ne treba previše polemisati.

On je objasnio da je vlasnicima "rasa za izbegavanje" dobro poznato šta ovi kućni ljubimci mogu da urade i kakvog su zdravstvenog stanja.

Jedna rasa je šampion u uništavanju pokućstva, druga ima toliko zdravstvenih tegoba da je tužno negovati takvog psa, a treći provereno ne podnosi decu.

U video snimku, zaposleni u Big Dog Felasu (@bigdogfellas) je objasnio da "nikada ne bi lično bio vlasnik" ove tri rase pasa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Big Dog Fellas | Dog Training (@bigdogfellas)

Prvi na spisku "za izbegavanje" je francuski buldog.

Rase koje veterinari ne preporučuju Rase koje veterinari ne preporučuju Foto: Shutterstock/Azhar Shaidildinova

"On jednostavno ima previše zdravstvenih problema. Ne mogu da se setim kada sam poslednji put otišao kod veterinara a da nisam video francuskog buldoga“, rekao je trener i dodao da su "francuzi" skloni pokazivanju dominacije nad drugim psima.

Stručnjaci iz "Bio Med Central" otkrili su da ova rasa može imati više od 20 uobičajenih zdravstvenih poremećaja, a glavni faktor povećanog rizika je tipično kratka njuška i pljosnata glava. Loše stanje kože i otežano disanje takođe su problemi ovog psa.

Druga rasa koju je trener naveo je belgijski malinoa.

Rase koje veterinari ne preporučuju Rase koje veterinari ne preporučuju Foto: Shutterstock/Green Elk

"Oni jednostavno imaju previše energije i ako ne možete da je usmerite u pravom smeru, oni će uništiti vašu kuću, vašu baštu i verovatno ceo život", kaže dreser i duhovito dodaje:

"To je kao da tasmanijski đavo trči po vašoj kući".

Stručnjaci kažu da je malinoi potreban "posao": neadekvatna mentalna i fizička stimulacija brzo dovodi do toga da ovom psu postane dosadno.

Na kraju je trener pasa objasnio zašto nikad ne bi imao čivavu.

Rase koje veterinari ne preporučuju Rase koje veterinari ne preporučuju Foto: Shutterstock/Anton Pentegov

"Njen temperament nikako se ne slaže sa decom, može da bude preglasna i sklona nekim zdravstvenim problemima".

Čivava ne toleriše ponašanje mališana koji su previše nestašni i razdragani, pa deca mlađa od šest godina ne bi trebalo da imaju dodire sa njom, jer će režati na njih i možda ih ujesti. Deca tog uzrasta ponašaju se sasvim prirodno, ali to ne prija čivavi: ona jednostavno ne trpi da je neko zgrabi, nervira je sputavanje, a može da doživi i povrede zbog krhke građe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    27. oktobar 2023. | 18:42

    Ni jedan pas nije za kuću ili stan, ko misli drugačije bi trebao da se leči , pseće genitalije,dlake ,sluz,izmet, prirodni vonj po nameštaju i po podu..... fuj ! Možeš li bos ili u donjem vešu i bez njega biti u smrdljivoj kući-naravno ne ?! Užas užas užas !

  • Marina

    27. oktobar 2023. | 19:52

    Ćerka mi je čučala civavu i francuskog buldoga. Civava non-stop skače i pravi rusvaj, takodje ne podnosi malu decu a francuskog buldoga, ženku, vodila na operaciju kancera tri puta i skinuli su joj sisice, ima problema sa disanjem a jede ko ala. Dreser je u pravu 100%.

  • Mara

    27. oktobar 2023. | 16:32

    Realno, potpuno se slazem. Imam u okruzenju sve tri vrsta, i jako dugo poznajem.i vlasnike i pse i ovo je istina 100%