• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužna istina naterala psa da nosi kabanicu po kiši: Samo da znate, uopšte nije reč o kvašenju

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak koji pokazuje kako se ovaj kucov hvata u koštac sa kišom izazvao tugu mnogih korisnika TikToka

  • 0
Pas u kišnoj kabanici Foto: Shutterstock/Masarik

Snimak jedinstvenog načina na koji se pas suočava sa kišom koja pas slomio je srca korisnika TikToka, a ovaj video podelio je @maggiepotamus i prikupio više od  312.000 pregleda otkako je objavljen.

Na snimku se vidi pas u jarkožutoj kišnoj kabanici kako trčkara travom duž trotoara. Poruka koja "ide" uz snimak kaže: "... ljudi se smeju tvojoj kišnoj jakni i govore da ona psima ne treba", ali mnogi psi su pronađeni povređeni ili mrtvi nakon uragana i upravo ovakva kišna jakna pomaže da budu hrabri i suoče se s vremenskim nepogodama", prenosi Newsweek.

@maggiepotamus_ My beave baby girl #dograincoat #dogclothes #rescuedog #hurricanesurvivor ♬ take a moment to breathe. - normal the kid

Studija iz avgusta 2020. godine. objavljena u Scientific Reports, u kojoj je učestvovalo 13.700 finskih pasa, navodi da se strah kod pasa može svrstati u dve kategorije - društveni i nedruštveni - na osnovu stimulansa koji izazivaju taj strah. Studija je objasnila da "društveni strah uključuje strah od drugih pasa ili nepoznatih ljudi, dok nesocijalni strah uključuje strah od različitih predmeta, glasnih zvukova i novih situacija".

Na strah pasa utiču i genetski faktori i faktori životne sredine. Strah kod ljubimaca je nasledan, a studije su već identifikovale neke gene koji utiču na bojazan. Faktori životne sredine otkriveni u prethodnim studijama uključuju socijalizaciju, obuku i svakodnevnu vežbu, prethodno iskustvo vlasnika psa i društvo konspecifikata - jedinki iste vrste.

Svake godine u SAD 6,3 miliona kućnih ljubimaca završi u azilima, u proseku 17.260 dnevno. Svake godine se eutanazira oko 920.000 životinja: prihvatilišta nastoje da minimiziraju stopu eutanazije promovišući udomljavanje, programe sterilizacije i kastracije i rehabilitaciju ponašanja.

Korisnici TikToka bili su dirnuti pričom koja stoji iza potrebe psa da ogrne kišni mantil u ovom videu. Oni su pohvalili psa i njegovu hrabrost, lepo ponašanje i odsustvo straha. Kako piše u komentarima, kuca "voli svoju kabanicu koja joj pomaže da se oseća sigurno i to je za nju najbolje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nit manjeg, nit upornijeg psa: Kad se džek rasel zainati pa počne da čupa korenje

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari