• 21
 ≫ 

Veterinar otkrio šta ljubimci rade pre nego što ih uspavaju, pretužno je: Šta biste vi uradili?

 ≫ 

Da li biste vi ostavili svog ljubimca ili biste bili sa njim do kraja?

  • 21
Pas Foto: Pixabay.com

Postoji nekoliko potresnijih događaja u životu od onog kada voljenog ljubimca vodite kod veterinara poslednji put. Za mnoge vlasnike uspavljivanje ljubimca je emotivno i veoma teško, i mnogo je onih koji odluče da ne budu uz svoje kuce i mace kada dođe taj trenutak.

Međutim, sada kada je jedan veterinar otkrio koliko su tužni poslednji trenuci pojedinih ljubimaca, dobro ćete se zamisliti pre nego što donesete odluku da ne budete uz svog psa ili mačku dok zauvek sklapa oči.

Džesi Ditrih je na Tviteru napisala kako je od svog veterinara tražila da sa njom podeli najteže trenutke iz posla.

- Rekao mi je da, kada treba da uspava životinju, oko 90 odsto vlasnika ne želi da bude u prostoriji kada ljubimcu ubrizgava injekciju. Ljubimci tada, kako kaže, očajnički pogledom traže svoje vlasnike. To mi je slomilo srce - napisala je Džesi.

Ona je rekla da će zbog ovog u naručju držati svog ljubimca kada dođe vreme da se oproste, a da će oko nje biti njegove omiljene igračke.

- Biću spremna na to, ma koliko mi teško bilo - napisala je ona.

Njen tvit je za kratko vreme izazvao buru na društvenim mrežama. Post je dobio na hiljade komentara, a oglasili su se i ljudi iz struke. Jedna veterinarska tehničarka je otkrila kako ustvari izgleda uspavljivanje ljubimaca.

- U mom slučaju oko 80 odsto vlasnika ne želi tome da prisustvuje. Prvo im damu injekciju da ih omamimo, faktički ih uvodimo u anesteziju, kako bi ceo proces bio mnogo mirniji za njih. Čak i kad vlasnici ne žele da budu tu u trenutku eutanazije ostanu kada sediramo ljubimca, pa sačekaju da zaspe. Nekako tako bude mirnije, ako je to ikako moguće - napisala je jedna korisnica Tvitera.

Mnogi korisnici su osuđivali vlasnike koji ne žele da budu uz svoje ljubimce u poslednjim trenucima, ali bilo je onih koji su i branili one koji odluče da napuste prostoriju.

Da li ste vi ikada morali da prolazite kroz ovo? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    25. avgust 2021. | 12:38

    Najtezi trenutak u mom zivotu. Moj pas je plakao dok je primao injekciju, a ja sam se ``rastavljala`` od zivota. Ipak, koliko god bilo tesko i koliko god su mi svi govorili da izadjem napolje, jer je to jako stresno za mene, ni jedne sekunde nisam napustila svog psa. Pogledao me je poslednji put, ja sam ga poljubila i pustila da na njegovo poslednje putovanje otputuje sam. Placem i dok ovo pisem. U meni je zauvek ostala praznina za tim predivnim bicem, volim ga i volecu ga zauvek.

  • Mene

    25. avgust 2021. | 12:36

    moj pas nije napustio u nijednom trenutku tokom svog zivota, a sad ce 14 godina napunit i zato nema sanse da ja nju ostavim samu u tim zadnjim trenutcima pa makar mi srce puklo... koliko god mi bili dobri il losi ljudi, niko nas nikad nece iskreno i bezuvjetno volit kao psi (zivotinje opcenito), zato do zadnjeg daha zajedno 💔...

  • CECA

    25. avgust 2021. | 13:20

    Moj prvi ljubimac Doberman uginuo je prirodnom smrcu u 8 godini od srcanog udara...na moje oci ..patila sam godinama. Moj Koker razigrana kuca koja me je pratila uz stopu 15 godina doziveo je mozdanu udar ..morala sam da ga uspavam...NARAVNO DA MI JE BIO U NARUCJU. NIKO VERAN NIJE KAO PAS. TA VERNOST TREBA DA BUDE OBOSTRANA.