• 1
 ≫ 

Vaš pas ima sobu? (Samo za vlasnike sa viškom prostora i sredstava)

 ≫ 

Ukoliko vam materijalna situacija dozvoljava, sredite posebnu prostoriju vašem kucovu: u njoj će oprema i igračke biti uredno smeštene, a pas će imati lični prostor za opuštanje i zabavu

  • 1
Uređenje posebne sobe za psa Foto: Shutterstock

Ako ste vlasnik psa i u domu imate slobodnu sobu ili neiskorišćen veliki orman, sredite ih kao kutak za kućnog ljubimca.

U delu doma u kome je smešten pas i njegove stvari će biti na jednom mestu. To, naravno, ne garantuje da on neće donositi kod vas omiljene igračke.

U domu uvek možete urediti neki kutak koji će biti namenjen isključivo psu. To može čak da bude i deo garaže koji treba obezbediti i izolovati. Potrudite se da odvojeni deo psu bude prijatan što se tiče temperature.

Adekvatno uređenje

Soba za pse je deo doma namenjen ljubimcu i njegovim potrebama. U svoj prostor on može da se povuče ukoliko imate goste, proslavljate neki događaj ili glasno slušate muziku. Prostorija za psa može biti i igraonica sa opremom, ali i idealan prostor za čuvanje njegovih igračaka, potrepština, dodataka za negu…

Ako imate dovoljno veliki prostor i aktivnog psa, sobu možete prilagoditi njegovom treningu, istrčavanju ili igri kad je napolju previše vlažno ili hladno. Veliki prostor za igru možete urediti u podrumu, čak i dodati tunele za agiliti trening i drugu opremu za zabavu po svim vremenskim prilikama. U tu svrhu podove treba prekriti itisonom ili drugim podnim oblogama.

Uređenje posebne sobe za psa Foto: Shutterstock

Odabir prave sobe

Ako imate neiskorišćenu prostoriju u domu, to će biti prvi izbor, bez obzira na to imate li velikog ili malog psa. Veliki garderobni orman ili plakar ispod stepenica, uz malo planiranja i mašte se mogu lako preurediti u zabavan i estetski prijatan prostoru kome će se pas zabavljati i odmarati.

Ne zaboravite da je igra udvoje jedan od imperativa zdravog odrastanja i vaspitanja kućnog ljubimca. Potrudite se da prostor koji osmišljavate za psa bude dovoljno veliki i za vas.

Ideje za dekoraciju

Kad uređujete sobu za psa, razmislite o funkcionalnosti i da li će to biti spavaća soba ili igraonica. Kad to odlučite, pustite mašti na volju. Ako imate malog psa, zabavite se uređenjem njegovog prostora u vidu mini verzije dnevne ili spavaće sobe. Možete okačiti zajedničke fotografije sa ljubimcem ili slike pasa na zidove prostorije, napraviti ili kupiti male stolice, kauč za odmaranje, stočić… Još jedna ideja za dekoraciju pseće sobe je modeliranje po uzoru na spavaću sobu vašeg deteta.

Kad kreirate sobu za psa, ne postoje pravila dekora: koristite sve što vam padne na pamet ili kopirajte stil uređenja sopstvenog doma. Umetnički nastrojeni vlasnici mogu čak oslikati zidni mural omiljenog mesta u prirodi gde vaš pas voli da provodi vreme.

Predmeti u sobi

Ono što ćete staviti u ovu prostoriju je lična odluka zasnovana na tome koliko prostora imate i kako želite da se koristi. Idealno bi bilo da soba bude zaštićena: bez produžnih kabala koje pas može da grize, i bez malih predmeta koje može da proguta. Soba treba da sadrži krevet (jastuk ili sličan predmet na kome će pas spavati), manje ćebe i sav “inventar” jednog ljubimca: igračke, opremu i dodatke.

Uz malo planiranja, spavaća soba vašeg psa može biti ne samo praktična, već i estetski prijatan deo vašeg doma.

A kako to rade u svetu? Pogledajte VIDEO iz koga možete pozajmiti neku ideju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari