• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bezdušni Šapčanin pokušao da se otarasi malih hrčaka: Toplinu doma pružila im porodica Turajlić

D. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glodare kao ljubimce nismo nikada imali, pa sam o nezi i ishrani hrčaka brzo naučila preko interneta

  • 0
Neda Turajlić hrčak Foto: D.G.

Još se nisu stišale priče o bezdušnom Šapčaninu koji je petoro mačića u vezanoj kesi bacio u kontejner, a na drugom kraju grada u kontejneru su par dana kasnije pronađena četiri mala hrčka. Oni su, za razliku od mačića preživeli jer im je nepun sat nakon što su bačeni topli dom pružila porodica Turajlić.

- Živi su zahvaljujući Aleksandru Stanojloviću Badžesu koji ih je pronašao. Videla sam tu strašnu objavu na društvenim mrežama, pa je suprug otišao i doneo ih u kuću. Zdravi su, negovani i lepi i još se prilagođavaju se na novi dom - kaže Neda Turajlić.

Hrčci su brzo postali omiljeni drugari Nedinim ćerkama, koje se ne odvajaju od terarijuma, a posebno mlađoj devojčici koja je stara tri godine. Dok devojčice obožavaju da poklanjaju pažnju ljubimcima i radoznalo ih posmatraju, majka Neda brine o higijeni - menja piljevinu i vodu i nabavlja hranu.

- Glodare kao ljubimce nismo nikada imali, pa sam o nezi i ishrani hrčaka brzo naučila preko interneta. Nisu zahtevna stvorenja, ništa nije komplikovano. Jedu hranu koju im kupim, dodam malo šargarepe i semenke suncokreta - priča Neda.

Turajliću su odlučili da zadrže sva četiri hrčka iako su dva mužjaka i dve ženke. Razdvojiće parove u dva terarijuma, a kada stignu njihovi potomci rado će ih pokloniti zaljubljenicima u ove simpatične ljubimce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari