• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Agiliti nije rezervisan samo za pse: Napravite zabavni poligon sa preprekama za ljubimce glodare

Vreme čitanja: oko 1 min.

U zavisnosti od veličine i težine životinje, od nekoliko malih kartonskih kutija, komadića drveta, kartonskih valjaka od rolni toalet papira i papirnih kesa može se napraviti sjajno igralište za avanturističke igrarije

  • 0
Agiliti za kućne ljubimce glodare Foto: Pixabay/lovechicco

Agiliti nije samo za pse: i vlasnici mačaka takođe otkrivaju čari zabave koju njihovi ljubimci imaju na stazama sa preprekama, a to zahteva veštinu svih učesnika.

A sada su i mali kućni ljubimci uključeni u ovaj vid zabave. Kunići, zamorci, degui, veverice, činčile, pacovi i drugi mali kućni ljubimci vole raznolikost u igri i uzbuđenje koje izaziva agiliti.

Postavljanje male staze sa preprekama za vašeg malog ljubimca ne oduzima mnogo vremena.

U zavisnosti od veličine i težine ljubimca, od nekoliko malih kartonskih kutija, komadića drveta, kartonskih valjaka od rolni toalet papira i papirnih kesa može se napraviti sjajno igralište za avanturističke igrarije. Možete nabaviti ili napraviti posebne mostove, točkove, tunele i jazbine kako biste proširili prostor i rekvizite za igre agilnosti.

Uz malo veštine i mašte, napravite slične prepreke. Tako će se tanka gaza lako pretvoriti u sjajnu viseću mrežu za činčile, prazna rolna od toalet papira će postati odličan tunel za miševe, degue i hrčke. Mala drvena daska lako i brzo se pretvara u rampu, a tanak štap će biti savršena prepreka za energične kuniće.

Postoji samo nekoliko osnovnih pravila kojih treba da se pridržavate kada kreirate "igralište agilnosti" za male kućne ljubimce.

Izbegavajte upotrebu toksičnih lepkova i uklonite sve tragove laka sa drvenih ostataka pre upotrebe.

Pregledajte karton i drvo kako biste uklonili eventualne stare eksere ili spajalice koji mogu biti fatalni u slučaju da ih mali kućni ljubimci progutaju.

Sve prepreke i skrovišta moraju biti veoma stabilni kako bi se sprečilo njihovo rušenje i potencijalno ozleđivanje ljubimca.

Uvek nadgledajte svog malog glodara dok se igra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari