• 0
 ≫ 

Kavezi za feretke: Šta sve treba da sadrže?

 ≫ 

Feretka pripada porodici divljih krznašica, a poreklo vodi od evropskog tvora

  • 0
Feretka tvor Foto: Pixabay

One su umiljate, one su aktivne, one su feretke!

Ukoliko razmišljate o gajenju feretke (takođe poznate i pod nazivom afrički tvor), morate ispuniti minimum uslova kako bi vaš ljubimac živeo srećno i imao sve što mu je potrebno.

Saznajte kako se opremaju kavezi za feretke.

Upoznajte feretke malo bolje

Feretka pripada porodici divljih krznašica, a poreklo vodi od evropskog tvora. Mnogi je često svrstavaju u glodare, iako to nije tačno. Smatra se da su pripitomljene pre više od 2.500 godina. Obično ih svrstavaju u kategoriju manjih životinja, prenosi Apetit.rs.

Telo feretke je duguljasto, dužine i do 60 centimetara plus rep od 13 centimetara. Mogu biti teške od 700 grama pa sve do 2 kilograma, u zavisnosti od toga kog su pola i da li su sterilisane. Žive u proseku 6-8 godina, a poznati su i slučajevi kada su živele i do 12 godina.

Feretka tvor Foto: Pixabay

Kavezi za feretke - specifikacije i oprema

Kavez za feretke bi trebalo da bude prostran i komforan. Minimalne dimenzija 80x50x60cm, a ukoliko se odlučite na to da držite par feretki, kavez bi trebalo da je duplo veći. Kako bi učinili svakodnevnicu feretki interesantnom, bilo bi dobro da njihov kavez ima razne dodatke. Obavezni dodaci su posuda za vodu, i posuda za vršenje nužde, a opcioni dodaci u platnena ležaljka i tuneli.

Ležaljka, tuneli i igračke odlična su opcija za zabavu jer su oni veliki ljubitelji igre. Kada je reč o igračkama, trebalo bi izbegavati one koje su male ili mekane, a preporučuju se one od gume ili tvrde plastike. U obzir dolaze i igračke koje pište, kao i igračke namenjene macama.

Posebna zanimacija biće i neočekivani predmeti kao što su kutije ili papirne kese, koje se svakako probuditi interesovanje feretke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari