• 0
 ≫ 

Imate mačku u poznim godinama, evo kako da na pravi način brinete o njoj

 ≫ 

Ukoliko se vaša mačka bliži poznijim godinama života, važno je da malo intenzivnije pripazite na njeno zdravstveno stanje

  • 0
Vilou, mačka Džoa Bajdena Foto: Tanjug/AP

Ponekad nam se čini da su naši ljubimci kao neki anđeli koji su poslati u naš život da ga čine lepšim, ali i da brinu o nama. Da li to znamo da uzvratimo kako treba?

Ukoliko se vaša mačka bliži poznijim godinama života, važno je da malo intenzivnije pripazite na njeno zdravstveno stanje. Evo kako brinuti o starijoj mački.

Čuvajte ljubimce da bi duže živeli! Znamo da, ukoliko imate mačku, ona je sigurno jedna razmažena kraljica - gospodarica vašeg doma. Sigurni smo da je redovno vodite kod veterinara i hranite prema njegovim preporukama, i to samo najboljom ishranom za mačke. Međutim, teško je priznati ali naši ljubimci stare, a brinuti o mačetu ili mladoj maci nije isto kao briga o starijoj mački. Ukoliko vam je ovo prvi put da imate macu seniorku, bacite pogled na ove smernice i imajte ih u vidu za dalje, piše Apetit.rs.

Saveti: kako brinuti o starijoj mački

  • Obratite pažnju na njihov način ishrane i količinu vode koju unose
  • Vodite ljubimca na redovne preglede kod veterinara i tražite da se pogleda i zdravlje zubića
  • Obezbedite mački mirno okruženje i prostor gde može da se odmori bez skretanja pažnje
  • Održavajte aktivni životni stil kod vaše starije mačke uz pomoć igračkica koje motivišu na aktivnu igru
  • Obratite pažnju na pojavu suptilnog bola kod mace, kao što je bol usred artritisa. Ukoliko uočite da bol postoji, kontaktirajte veterinara

Starije mačke zahtevaju svakodnevnu mentalnu i fizičku aktivnost i stimulaciju, pa je važno da ih ne zapostavljate i u ovim starijim danima

Ovo su samo neki saveti kako da brinete o vašoj maci-seniorki, ali najvažniji savet koji vam možemo dati je da je volite i mazite što više, i naravno - pomno pratite njeno zdravstveno stanje kako biste mogli odmah da reagujete ukoliko se javi neka smetnja.

Video: Šta tu nije jasno: Na plafonu rupa, a iz rupe viri mačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari