• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uginuo čuveni debeli mačak Krošik: Živeo u podrumu bolnice, svi ga hranili, nije mogao ni da stoji na šapama

Z. K.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mačku Krošiku, koji je postao planetarno poznat zbog prekomerne težine, uginu je u subotu 26. oktobra

  • 0

Mačak Krošik, koji je postao planetarno poznat zbog prekomerne težine, uginuo je u subotu!

Krošiku je iznenada pozlilo i morao je da bude smešten u komoru za kiseonik, međutim, ruski veterinari nisu mogli da ga spasu. Tačan uzrok uginuća biće poznat narednih dana. Vlasnica skloništa za mačke Galina Matroskin rekla je da je Krošik imao nekoliko tumora na koje se ranije nije sumnjalo.

- Počeo je da se guši i ležao je u komori za kiseonik na klinici. Praktično smo ga ispumpali poslednja dva sata da bismo održali disanje i sačuvamo u životu. Lekari su mogli da vide više tumora u slezini i ne isključuju metastaze na plućima. Zbog toga je veoma teško proceniti šta je osnovni uzrok smrti. Telo jednostavno nije moglo da se nosi sa višestrukim otkazivanjem organa uprkos činjenici da je Krošik zaista bio  borac - objasnila je Galina.

Napomenula da Krošik ranije nije imao zdravstvenih tegoba i da njegovo ponašanje nije ukazivalo na ozbiljne zdravstvene probleme.

- Mačke se uvek drže do poslednjeg momenta i ne pokazuju da su bolesne. Krošik nije otežano disao niti je odbijao da jede. Nismo mogli da uradimo ultrazvuk, ali smo stalno pratili njegovo zdravlje, jer smo shvatili da njegova gojaznost ima razloge. Testovi su bili normalni. Ovaj kolaps se možda dogodio zbog činjenice da telo jednostavno nije moglo da se nosi sa novim izraslinama. Veoma je bolno što nismo znali za ovo ranije i nismo mogli da mu pomognemo. Ovo je veliki gubitak za nas, jer je Krošik bio simbol nade za sve. Veoma je bolno pričati o ovome - zaključila je Galina.

Početkom septembra u podrumu bolnice u ruskom gradu Permu, podsetimo, pronađena je mačka veoma velike telesne težine koju su medicinske sestre hranile u tolikoj meri da nije mogao da stoji na šapama. Mačak Krošik je kasnije prevezen u rehabilitacioni centar gde je dobijao hranu sa niskim sadržajem masti i trčao na vodenoj traci za vežbanje kako bi smršao.

Krošik je u avgustu težio 17 kg, ,dok je na poslednjem vaganju njegova težina bila oko 14 kilograma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li je ovo tragedija ili komedija: Mačka se "zaglavila" na žici

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari