Kakvo olakšanje: Reakcija oduševljenog psa kad konačno ugleda vlasnika za koga je pomislio da je izgubljen

B. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

U video snimku na TikToku koton de tulear panično trči po parku i traži vlasnika, a onda...

Foto: Shutterstock/BIGANDT.COM

Dirljivi susret psa sa navodno izgubljenim vlasnikom u parku dirnuo je mnoge gledaoce TikToka koji su oduševljeno komentarisali snimak koton de tuleara u jednom parku za pse. Video je postavio korsnik po imenu @sunnisideup_nocheese i prikazuje paniku ovog ljubimca dok traži vlasnika misleći da ga je ostavio, prenosi Newsweek.

Na snimku se u početku vidi pas koji se veselo igra u parku i radosno maše repom. Ali, njegovo raspoloženje se menja, jer iznenada shvata da ne vidi svog vlasnika.

Ponašanje psa se menja od bezbrižnog do veoma uznemirenog dok gleda oko sebe. Trenutak uznemirenosti traje samo nekoliko sekundi, sve dok video ne dostigne emocionalni vrhunac kada vlasnik pozove psa. Momentalno prepoznavanje i olakšanje na licu psa jasno se vidi dok trči prema vlasniku, razdragano mašući repom i skačući mu u naručje.

Odvođenje psa u park je veoma važno u svakodnevnoj rutini ljubimca. PDSA, vodeća veterinarska dobrotvorna organizacija, objašnjava da psi zahtevaju značajnu dnevnu količinu aktivnosti da bi održali fizičko i mentalno zdravlje, a količina aktivnosti koja je potrebna psu zavisi od njegove rase, starosti i zdravlja.

Aktivnim rasama kao što su border koli i labrador potrebno je dva sata ili više dnevne aktivnosti, dok je manjim ili starijim psima potrebno manje. Redovna aktivnost ne samo da održava pse u fizičkoj formi, već im pomaže u sprečavanju problema u ponašanju uzrokovanih dosadom i nagomilanom energijom.

I koton de tulear zahteva druženje, jer prečesto odvajanje od vlasnika i samoća dovode do anksioznosti odvajanja.

Aktivnosti kao što su šetnja, trčanje, igranje i druženje sa drugim psima takođe su korisne, kako je prikazano i u ovom videu koji je brzo postao viralan na društvenim mrežama, privlačeći gledaoce TikToka: do sada snimak ima preko 1,6 miliona pregleda i 163.600 lajkova.

Jedan korisnik je prokomentarisao da je pas gledao svuda osim u vlasnika, dok je drugi izjavio da je ludo kad pomislimo da psi ništa ne znaju, ali onda se ovo desi... i ljudi saznaju da ljubimci tačno znaju ko su im vlasnici.

(Telegraf.rs)