Udomljava se jednogodišnja Ena iz Slovenije: Ona koristi invalidska kolica i smeje se čak i kad spava

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ena se oporavila od operacije kičme, ali su joj potrebne terapije i vlasnik koji se ne boji izazova

Foto: Instagram/Zavod PIT

Zavod Pit iz Slovenije dobro je poznat ljubiteljima životinja i svim ljudima koji brinu o napuštenim psima na prostoru Balkana. Ovog puta, pitstopanimal je na svom instagram profilu objavio priču o Eni, ženki mešancu koja je za samo jednu godinu, koliko je stara, pretrpela zdravstvenu golgotu. Iako koristi invalidska kolica, Ena ne skida osmeh s lica i, kako kažu ljudi koji o njoj brinu, sa osmehom ide i na spavanje i budi se nasmejana.

Ena je rođena u julu 2023. godine, operisana joj je kičma, strogo je mirovala, prošla sve kontrole i nedavno joj je uklonjen potkožni fiksator.

Invalidska kolica bila su normalan sled stvari.

Ena je testirana na zarazne i druge bolesti - svi rezultati su negativni, redovno se čisti od unutrašnjih i spoljašnjih parazita, vakcinisana je po veterinarskim programima i sterilisana. Ova kuca ima veliku želju za samostalnim koracima i potrebu za terapijama kojih, međutim, nema u njenoj blizini, a sredstva za njih nažalost nisu prikupljena.

Da li je ova objava znak početka boljeg života za Enu?

Ena se ne plaši života, ne boji se saplitanja i teškoća sa kolicima, jer zna da sve može da nauči. Eni je potreban najbolji dvonožni prijatelj da joj pomogne u svemu onom što ne može sama.

Stoga se nemojte plašiti izazova da udomite baš Enu, psa sa invalidskim kolicima.

Psi invalidi su divni životni saputnici i ne boje se nikakvih izazova.

Nemojte se plašiti ni vi.

(Telegraf.rs)