• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Verujte nam na reč, ovo je jedna od najtužnijih životnih priča koju u Srbiji živi bolestan i napušten pas Odri

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odri ima više od 15 godina, preko "100 dijagnoza" i ne zna se koliko će još poživeti, mnogo vremena provodi sama u ogradici, stara je i dementna, ali se u "svesnim periodima" dana raduje zagrljajima i maženju

  • 3
Pas Odri Foto: Printskrin/Instagram/trazimzauvekdom

Verujte nam na reč, ovo je jedna od najtužnijih životnih priča koju doživljava mali napušteni pas. Kuca se zove Odri i ima vlasnicu koja daje sve od sebe da nesrećnu sudbinu bolesne životinje osvetli požrtvovanošću i ljubavlju.

Odri je stara i dementna, sa vlasnicom spava, "plače" kad poželi da bude u njenom naručju i obožava da joj neko češka uši, udobno joj je, toplo, ima negu i hranu.

Ali...

Kako je objavila na svom Instagram nalogu @tražimzauvekdom, Odrina vlasnica misli da bi ovom psu moglo da bude mnogo bolje i kako kaže, "možda negde u Beogradu ili Novom Sadu postoji neko ko bi je isto toliko voleo i ko bi mogao više da joj pruži". Jer, Odri je usamljena, provodi dane sama u ogradici koja je čuva od nevolja. Odrina vlasnica je prinuđena da radi po 10 sati dnevno. Iako je ovo sigurno najsrećniji period u životu Odri, neko ko je kod kuće mogao bi još bolje da brine o njoj i da joj više pruži.

Odri je imala malo više od 15 godina i "100 dijagnoza" kad su je, jednog novembarskog dana, izbacili da umre kod Smederevskog puta. Mnogo toga je za nju urađeno u zdravstvenom pogledu, ali će Odri doživotno biti na lekovima za srce i mora da bude pod nadzorom kardiologa koji rade samo u Beogradu i Novom Sadu. Osim lekova za srce, Odri prima i terapiju za oči, a njena vlasnica ne može da postigne da joj na 3-4 sata stavlja kapi u oči.

Pas Odri Foto: Printskrin/Instagram/trazimzauvekdom

Ono što budući Odrin dobrotvor treba da zna i o čemu mora da razmišlja je sledeće: ne zna se koliko će dugo pas živeti, da li par meseci ili možda i par godina, ali treba da živi najbolje moguće. Odri nema higijenske navike, niti može da ih savlada. Njeni mesečni troškovi (terapije, kontrole, kapi za oči, hrana, pelene) sada su na nivou od najmanje 10.000 dinara.

Odri je dementna, ali ima dosta "svesnih perioda" tokom dana. Mnogo spava, a kad je budna, najviše od svega voli da se mazi.

Bez obzira na sudbinu ove objave, Odri neće završiti na ulici, jer kod sadašnje vlasnice ima maksimum koji joj ona može pružiti.

Ipak, neko možda poželi da joj pruži više...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svaka

    7. maj 2024. | 11:46

    Čast gospodjo,i sam imam dve lutalice kući,i znam kako me dočekaju kad dodjem,kao deca.

  • Motte

    8. maj 2024. | 12:36

    Mi smo udomi 6 macke i dve su se ridile kodnas i udomili smo jedno stence (mesanac joksiterijer i malteza tako zvana Morki rasa koja doduse jos nije priznata).Svi su ustrijeni redovno vakcinisani,zasticeni od parazitai cipovani, posto imaju vratanca za macke koja citaju cip i samo one mogu da udju U kucu Imati zivotinje je lek za dusu to su stvorenja puna ljubavi i paznje.Naravno to i kosta ali oni to sve zasluze paznjom prema vlasniku.

  • Pasmina

    8. maj 2024. | 16:22

    Da su ljudi malo pametniji, a manje egoisticni, znali bi da su psi lutalice najbolji psi, jer su najzahvalniji i najpametniji. Uverio sam se u to 100x