Mislite da ste sve videli? Ovo prevazilazi razum: Krabi dali zapaljeni opušak da bi snimili kako "puši"

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na video zapisu mali zglavkar pokušava da se izbori sa pikavcem koji je na tlo spustio neko ko je sve snimao

Foto-kolaž: Pixabay

Brojne životinje čiji su životi vezani za vodu se udave ili zapletu u otpad koji zahvaljujući nemaru posetilaca na plažama završi u njihovom okruženju. Plastika predstavlja najveću opasnost za morske kornjače, ribe i druga stvorenja čiji su dom vode mora i okeana, ali i drugi otpaci zagađuju ova vodena staništa, i u njih dospeju zahvaljujući plimi.

Kad se smiri dan, pre no što nastupi noć, mnoga morska stvorenja izlaze iz mora kako bi se nesmetano prošetali po obali i pronašli nešto za jelo.

Posle odlaska kupača sa plaža, na njoj ostaju kese, slamčice, ambalaža od slatkiša ili slanih grickalica, a čini se da se stanovnici priobalja ponajviše sreću sa predmetima čudnog oblika i teksture i neprivlačnog mirisa koje ostavljaju nesavesni pušači. Ipak, gora varijanta je kad neki zlobni ljudi nemaju šta da rade, pa se poigravaju sa životima životinja i sve to snimaju kako bi se zabavili, postavili snimke na društvenim mrežama i pokupili "klikove".

Jedna mala kraba našla se na meti zlostavljača: on joj je ponudio opušak cigarete koja je još gorela. Kraba se uhvatila u koštac s njim, a šta se dalje dešavalo, pogledajte i sami u beskrupuloznom video zapisu ispod teksta.

Iako snimak potiče iz 2021. godine, bahatost idejnih tvoraca ovakvih bahatih poteza nikad ne zastareva.

(Telegraf.rs)