Žena čula zvuke koji su dolazili ispod haube njenog automobila: Nije mogla da poveruje ko se tu sakrio

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi vlasnici automobila pre startovanja motora treba da provere da li se u njihovim vozilima nalaze slepi putnici

Foto: Shutterstock/lito_lakwatsero

U postu podeljenom na TikToku, pod korisničkim imenom @little.miss.emotional, vidi se mlada žena kako izlazi iz svog automobila nakon što je čula čudne zvuke ispod haube svog automobila. Žena je ubrzo shvatila da čuje mače i pozvala je u pomoć da bi ga izvukla.

"Hej, izvući ću te, ok? Ne znam kako da otvorim haubu, ali pomoć stiže, druže“, čuje se kako žena govori.

Posle nekog vremena dve osobe prišle su da pomognu: otvorili su haubu automobila, locirali sivo-belo mače i uspeli da ga bezbedno izvade, predajući ga ženi koji ga je umotala u topao peškir i odnela kući, prenosi Newsweek.

Mačke lutalice se često kriju u haubama automobila kako bi se sklonile tokom hladnog vremena, ne znajući da je to zapravo veoma opasno mesto za njih. Ali, vlasnici automobila mogu da urade nekoliko stvari koje će držati mačke podalje od ove opasnosti.

Osim što ćete redovno pregledati i održavati automobil čistim, koristite i sirenu da biste opomenuli mačke koje su se možda uvukle u prostor kod motora da bi se ugrejale. Neki "stručnjaci" savetuju da oko automobila pospete biber koji će odvratiti mačke od namere da se uvuku ispod haube, a umesto bibera dobro će poslužiti i sumpor.

Ako ste pristalica manje neprijatnih mirisa, možete koristiti biljke poput lavande i ruzmarina ili potpuno pokrijte automobil kako biste blokirali svaki potencijalni ulaz.

Ovaj video zapis do sada ima skoro 7 miliona pregleda i više od milion lajkova na platformi.

Korisnici mreže kažu da uglavnom uvek udare po haubi nekoliko puta i provere ispod auta pre nego što krenu. Mačke se kriju ispod motora, jer im je tu toplo, pa se vozačima preporučuje da pre startovanja auta uvek provere da se ispod haube slučajno ne nalazi skrivena mačka.

(Telegraf.rs)