• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ono je bukvalno izašlo iz zida, a onda su za njim krenuli drugi", tvrdi zapanjena žena iz Novog Meksika

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šana Levenson otkrila tajnu petoro neznanaca zahvaljujući snimku kamere

  • 0
Mačići u zidu Foto: Printskrin/Tiktok/@shanalevenson

Pronalazak jedne mačke u zidu kuće nije više iznenađujuće, mada isprva deluje neuobičajeno. Ali, ako u zidu pronađete pet mačaka, morate priznati da to deluje šokantno. Upravo to se dogodilo Šani Levenson, ljubiteljki pasa koja je nedavno dobila - mačke, i to čak pet novih prijatelja.

Pre nekoliko nedelja, porodica Levenson začula je grebanje sa plafona i zidova: nisu bili sigurni sa kakvom životinjom imaju posla sve dok nisu začuli mjaukanje.

"U snu ne bih pomislila da je reč o mački", izjvila je Šana za Thedodo. Znala je da mora brzo da reaguje, jer živi u Novom Meksiku, a temperatura vazduha raste iz dana u dan, pa je brinula da će se mačka ugušiti od vreline u zidovima. Zato je pozvala u pomoć komšiju koji je otvorio rupu u zidu kako bi uplašeno mače moglo da izađe.

Uskoro je iz zida pomolilo glavu preslatko sivo mače staro 5 nedelja. Bila je to slučajna koincidencija, jer je Šanin sin molio majku da mu nabavi mačku. Iako isprva nije želela da udovolji sinu, Šana se zaljubila u mače kad ga je ugledala i odlučili su da je nazovu Eš, po njenom sivom krznu.

"Mislim da su bogovi mačića upravo rekli: "Vama treba mače", duhovito je rekla Šana. Ali, uskoro se ispostavilo da "bogovi mačića" još nisu završili sa Levensonima: oni su začuli mjaukanje koje je dopiralo iz zidova i sa plafona i narednih dana izvukli su još tri mačenceta, puštajući im zvuke mjaukanja.

"Naš zid očigledno je mašina za prodaju mačića", duhovito je napisala Šana na početku videa koji je postavila na TikTok-u.

@shanalevenson We heard a loud meowing this morning…and found this sweet girl!! #catdistributionsystem #kitten ♬ original sound - Shana Levenson

Četiri mačenceta bila su spasena, ali je u zidu ostala još jedna mačka, i to njihova majka. Ona se najviše opirala izlasku, ali su uspeli da je uhvate humanom zamkom. Oduševljena time što su  izvukli sve mačke, Šana je uskoro rešila misteriju kako su mace dospele u njene zidove. Pregledajući snimke sigurnosne kamere, videla je kako je mama mačka skočila sa drveta na krov njene kuće, uvukla se u otvor i donela decu na svet na tavanu!

Sve mačke su zdrave i ubrzo su podeljene drugim vlasnicima: Eš je ostala kod Levensonovih, jedno mače udomio je njihov prijatelj, a ostale mačke odnete su u azil odakle će ih sigurno neko udomiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Novi izazov zavladao društvenim mrežama, a glavni akteri su mačke

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari