Upoznajte mačka Luisa: Pufnasti aktivista ima više od 100.000 pratilaca na Instagramu, ovo je njegova misija

Luisova važna misija je skretanje pažnje svojih pratilaca na Instagramu na problem očuvanja životne sredine, značaj klimatskih promena i održivog životnog stila

Foto: Instagram/louiswildlife

Svet se sve brže menja - i to ne uvek na bolje. Zbog različitih želja i potreba ljudi nestaju brojne šume i ostala staništa divljih i tropskih životinja, životinje se na silu "otimaju" iz svojih jazbina i nikada više ne budu vraćene. Posledica toga? Nestajanje čitavih životinjskih vrsta. Sa potrebom da se podigne svest o ovome, i očuvanju životne sredine generalno, nastao je Instagram profil o mačku Luisu, koji u svojim svakodnevnim avanturama nastoji da posetioce svog profila edukuje o ovim problemima.

Ko je Luis i zbog čega je toliko interesantan?

Prelepi prizori prirode Nemačke, druženje sa lisicom i avanture na koje odlazi na svom čamcu - to možete videti na Instagram profilu mačka Luisa! Luis je mačak rase mejn kun, koji živi na teritoriji grada Berlina, u Nemačkoj, sa svojim prijateljem lisicom, i naravno - sa svojim vlasnikom, piše Apetit.rs.

Luis je najpoznatiji po svojim video klipovima gde se vozi čamcem, i ujedno pravi turu po divnom predelu Nemačke, gde on živi. S obzirom na to da je on mačka mejn kun rase, a one su poznate po svom bogatom krznu, njemu nimalo ne smetaju aktivnosti napolju, pa samim tim i ove vožnje čamcem, čak ni po hladnijem vremenu. Ukoliko pažljivo pogledate bilo koji video njegove vožnje, videćete zamišljenog Luisa koji razgleda okolinu, i koji tada izgleda kao neki filozof-mačak.

Koja je to važna misija koju Luis ima?

Sa više od 100.000 pratilaca na Instagramu, Luis spada u top 5% ljubimaca-influensera na ovoj društvenoj mreži. Naravno, to i nije čudno imajući u vidu harizmu ovog pufnastog aktiviste. Međutim, Luis je više od lepog mačka. Naime, Luisova važna misija je skretanje pažnje svojih pratilaca na problem očuvanja životne sredine, značaj klimatskih promena i održivog životnog stila. Za njega se može reći da je pravi mačji aktivista, a i glavni je lik u knjizi za decu nastaloj po njegovom liku. Simpatičan Luisov lik ga prosto čini neodoljivim, i ne čudi što je pobrao sve simpatije na Instagramu. Još kada se uzme u obzir njegov zadatak, ne može se zamisliti bolji aktivista-borac za životnu sredinu u mačjem svetu.

Video: Umesto da ga juri ona ga ljubi: Mačka i pacov najbolji drugari

(Telegraf.rs)